Skip to main content

Versterk de cybersecurity van jouw KMO

Hoe kun jij je bedrijf beter beschermen tegen cyberdreigingen? Deze vraag is relevanter dan ooit, want wist je dat vandaag 1 op 4 van de kmo's op één of andere manier te maken krijgen met dreigingen vanuit het internet? De technieken en processen die je nodig hebt om je te beschermen, krijg je aangereikt tijdens 3 interactieve sessies. Zo maak ook jij van cybersecurity een prioriteit en kun je die absolute must-have voor jouw bedrijf afchecken.

In dit digi-lab helpen we jou verder met:

  1. het identificeren van de mogelijke doelwitten in jouw organisatie met een overzicht van mogelijke bedreigingen (bvb. phishing, DDoS aanvallen,...); 
  2. een overzicht van de mogelijke beschermingsmaatregelen (inzake infrastructuur, bewustwording bij medewerkers,..), toegelicht aan de hand cases. 

De 3 sessies helpen jou om de cyberbeveiliging in je bedrijf te versterken.

Programma

Sessie 1 (dagdeel 1) - Is mijn organisatie een doelwit en waarom?

In deze sessie trachten we te achterhalen waarom cybercriminelen geïnteresseerd zouden kunnen zijn in een organisatie. We lichten toe welke de business risico’s zijn en welke bedreigingen de meest kritieke systemen kunnen impacteren. We helpen je om jouw mogelijke doelwitten te identificeren waar de aanval kan plaats vinden en het herkennen van verschillende types aanvallen (zoals DDoS, Phishing, LAND aanval,...).

Wanneer? Voormiddag 16 juni 2022 

Sessie 2 (dagdeel 2) - Hoe kan ik me beschermen? Toelichting van enkele cases

We gaan dieper in op de beveiligingsmaatregelen die een organisatie dient te nemen om zich afdoende te beschermen tegen cyberdreigingen. Hoe kan je jouw doelwitten beter beschermen tegen een aanval over het internet om controle te krijgen over jouw systemen of om gevoelige informatie te bemachtigen. Dit zijn meer dan enkel IT-technische maatregelen die nodig zijn.

Wanneer? Namiddag 16 juni 2022 

Case: De wachtwoorden voor jouw organisatie zijn te koop op het darkweb, wat kan je daaraan doen?

Alexandre Pluvinage zal uitleggen hoe je jou moet voorbereiden op cybercriminelen en fraudeurs die wachtwoorden kochten op het darkweb. Je leert je ook welke onmiddellijke acties je kan ondernemen om jouw organisatie te beschermen. Hij zal dit doen aan de hand van 2 recente cases waarbij recent Belgische middelgrote bedrijven aangevallen werden.  

Alexandre Pluvinage

 

Alexandre Pluvinage

  • Hoofd fraude en online veiligheidsbewustzijn bij ING België
  • Leidinggevende focusgroep Awareness bij de Cyber Security Coalition
  • Podcaster/Youtuber over fraude en online veiligheid (De Frauder, le Hacker & Jij – Le Fraudeur, le Hacker & Vous)
     
Sessie 3 - Case bespreking en opstellen actieplan

Tot slot bundelen we alle kennis uit de 2 sessies in een levensechte case waarbij we tonen hoe een aanvaller typisch tewerk gaat. Daarnaast wordt ook toegelicht hoe je een actieplan kan opstellen om je cyberbeveiliging te versterken, door een goede combinatie van verschillende maatregelen (i.e. technische, procedures, opleiding, recoveryplan,...).

Wanneer? Voormiddag 23 juni 2022

Spreker

Foto sprekerPeter Versmissen is als Partner Cybersecurity binnen Deloitte verantwoordelijk voor de dienstverlening inzake IT beveiliging, waaronder ook cybersecurity. Peter heeft meer dan 20 jaar ervaring als IT consultant in het opzetten van IT architecturen en de beveiliging. Daarbij adviseert hij zowel internationale groepen als KMO’s met hun uitdagingen inzake IT architectuur.

 

Logo partners

Contactpersoon

Roel Raymaekers

Adviseur Digitalisatie en Innovatie

Adres

ING Bank Leuven
Bondgenotenlaan 31
3000 Leuven

Wanneer

Prijs

€550 (excl. btw)

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Lees hier onze annulatievoorwaarden.

Proximus