Skip to main content
Verderkijkers 2019

Verderkijkers 2019

Welkom op Verderkijkers, een avond met inspirerende sprekers, expo’s, ontmoetingen en het openingsevent van de Kortrijk Creativity Week.

verderkijkers

Slimme ondernemers hebben een open vizier en kijken uit naar nieuwe kansen, trends, slimme oplossingen en verbindingen. Voka nodigt u uit om op woensdag 23 oktober te komen spoorzoeken op het openingsevent van de Kortrijk Creativity Week.

Verwacht inspirerende lezingen, pitches en workshops, verrassende innovatie-expo's en boeiende ontmoetingen: een heus inspiratie- en creativiteitsbad voor meer dan 200 ondernemers.

Programma

 • 16.30 uur: Ontvangst
   
 • 17.00 uur: Verwelkoming
   
 • Geert Noels17.15 uur: Geert Noels – 'Gigantisme, een pleidooi voor trager, kleiner en menselijker'
  Tien jaar na zijn bestseller 'Econoshock' (2008) maakt econoom Geert Noels een geactualiseerde analyse van de wereldeconomie. De wereld lijdt aan 'gigantisme': het streven naar voortdurende expansie, met als gevolg dat zowel overheid als bedrijven te groot zijn geworden. Noels bekritiseert deze ontwikkeling en pleit nadrukkelijk voor meer kleinschaligheid. Daartoe stelt hij oplossingen voor die de economische spelregels bijstellen, zodat mens en milieu weer een plaats krijgen in de wereldeconomie. 
   
 • 18.00 uur: Opening Kortrijk Creativity Week door burgemeester Vincent Van Quickenborne en Dominiek Callewier, voorzitter van Designregio Kortrijk.
   
 • 18.15 uur: Opening van de expo DesignX50, een selectie van de meest spraakmakende innovaties van West-Vlaamse ondernemingen.
   
 • 18.30 uur: Next Generation pitching | Ontmoet de Vlaamse topcreatievelingen van morgen. 
  De expo Next Generation is een selectie van de beste studentenprojecten uit het creatieve Vlaamse ontwerponderwijs. De studenten zijn aanwezig om hun project toe te lichten. 
   
 • 19.30 uur: 4 korte pitches over innovaties on show in de de expo DesignX50
  • Seaqual™: BekaertDeslee uit Waregem verwerkt plastic afkomstig uit zee tot duurzaam garen en maakt er kwaliteitsvolle matrashoezen mee. 

  • Cube: TEN Agency werkte mee aan de ontwikkeling van een compacte scanner voor een volledige bodyscan van ratten en muizen. Het toestel wordt in laboratoria ingezet voor onderzoek naar zeldzame ziektes, de analyse van tumormonsters en de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen. 

  • ARTelier C: Claeys Verlichting gebruikt de lichtheid en sterkte van carbon om nieuwe artistieke verlichtingsarmaturen te creëren. 

  • Demetra: Barco ontwikkelde een kleine, lichte en draagbare dermatoscoop waarmee artsen huidkanker kunnen opsporen. 

 • 20.15 uur: Netwerkreceptie (walking dinner)
   
 • Doorlopend: Bezoek aan de expo’s van de Kortrijk Creativity Week.

Dit event is volzet. Voor meer info kunt u contact opnemen met Marijke Bouciqué.

Kortrijk Creativity Week

Adres

Depart Kortrijk
Nelson Mandelaplein 18
8500 Kortrijk

Wanneer

Prijs

50 euro (excl. btw)

Extra info

Deze activiteit is volzet.

Voorwaarden

Annuleren kan kosteloos tot 10 oktober via Marijke Bouciqué. Bij annulatie na 10 oktober blijft het inschrijvingsbedrag verschuldigd. Indien u verhinderd bent kunt u zich wel laten vervangen. 

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Vraag het @ Voka
ING
Proximus
SD Worx
CRM Group