Skip to main content
Map

Verbindend communiceren vanop afstand (online)

  • Online

Remote verbindend communiceren: maak jouw communicatie… coronaproof. Leer communiceren vanop afstand tijdens deze online class op 25 mei 2020!

In deze virtuele workshop verken je jouw eigen preferente stijl… en welk effect die heeft op anderen, ook bij online communicatie. Zijn jouw mails aangepast aan jouw klant / collega? Hoe doe je zoiets?

Via een presentatie zoomen we in op de noden van de verschillende persoonlijkheden en hoe we onze stijl hieraan kunnen aanpassen, zodat we bereiken wat we willen bereiken. We onderzoeken het effect van “prikkeldraadwoorden” en de alternatieven ervoor. Dat betekent dat je, naast theorie, ook jouw eigen stijl onder de loep neemt, wat dus zeer concrete tips oplevert. Door de Q&A-sectie creëren we die persoonlijke touch, nodig voor een leereffect dat past bij iedere individuele deelnemer.

Programma

’t Is al wat ons rest: virtuele communicatie en social distancing: hoe maken we die zo verbindend en positief mogelijk? Wat zijn de hindernissen en hoe nemen we ze op “olympische wijze”?

Tijdens dit webinar komen volgende topics aan bod:

  • Verschillende persoonlijkheden verkiezen andere stijlen: hoe passen we ons aan elkaar aan?
  • Welke communicatiekanalen hanteer ik, en hangt dat af van mijn gesprekspartner, onderwerp en… mijn voorkeurstijl?
  • De aanhoudende coronamaatregelen vragen aanpassingen bij thuiswerkers (mét kinderen), ambitieuze teamleaders, CEO’s, Operationele managers enz. Verandering geeft stress. Stress heeft een invloed op onze voorkeurstijl: hoe kunnen we dit counteren?
  • In dit webinar leren we verbindend communiceren op afstand omdat we inzicht krijgen in de effecten van onze eigen communicatiestijl… en die van onze gesprekspartner.
  • Zo behouden we, ook na corona, duurzame relaties met klanten, collega’s en huisgenoten én een positieve sfeer in de organisatie: de ultieme customer experience, begint immers bij een tevreden medewerker!
Doelgroep

Alle professionelen die de uitdaging willen aangaan om hun communicatiestijl aan te passen aan de veranderde omstandigheden. Deze “nieuwe tijden” vereisen een creatieve aanpak om met elkaar om te gaan. Naast de nieuwe technische skills, is het primordiaal om onze menselijke intuïtie met de nieuwe communicatiemanieren te combineren. En vermits de Ondernemende Mens nog steeds survivet als the fittest, zal deze nieuwe vaardigheid hem / haar blijven onderscheiden van de anderen… ook na corona!

Docent

Ilse Vantilborgh is vanuit haar dagelijkse praktijk als trainer bij ARIADNE Consultancy steeds op zoek naar kwalitatieve communicatie, dit zowel in commerciële als in niet-zakelijke omgevingen. In haar loopbaan heeft ze op succesvolle wijze het bedrijfsleven weten te combineren met het lesgeven. Haar ervaring als filiaaldirecteur bij BACOB is haar uitgangspunt geweest voor het streven naar meer klantgerichte communicatietechnieken, zowel schriftelijk als mondeling. Dit geeft ze vorm in haar trainingen rond verbindend communiceren, agressie counteren en klantgericht e-mailen. Ook maakt ze gebruik van haar kennis van neurocognitivisme  en haar expertise in Insights Discovery® om (persoonlijk-) leiderschapstrajecten te coachen. Voor haar trainingen kan ze putten uit een ruime didactische ervaring, die nauw aansluit op haar expertise in Nederlandse en Engelse communicatie.

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

biv

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/limburg/kameracademie

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 135,00 excl. btw

Niet-leden:
€ 165,00 excl. btw

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 7 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.