Skip to main content
Map

Van medewerker tot leidinggevende

Hoe jouw nieuwe rol als coachend leidinggevende succesvol invullen? Kom het allemaal te weten op 19 en 26 juni 2020 tijdens onze 2-daagse opleiding.

Wat houdt het in en hoe doe je dat? Medewerkers die voor het eerst een leidinggevende functie krijgen en eventueel ook hun vroegere collega’s moeten aansturen zitten meestal met deze vragen.

In deze nieuwe functie word je in de praktijk geconfronteerd met uiteenlopende verwachtingen, vragen, problemen en knelpunten. Het vertrouwde klankbord van de collega’s is ineens verdwenen. Het wij-denken en doen moet genuanceerd worden en je moet als manager beslissingen nemen met, maar vaak ook zonder je medewerkers en in extremis ook tegen hun verwachtingen in.

Je medewerkers moeten wennen aan je nieuwe rol als leidinggevende. Er wordt van je verwacht dat je deze belangrijke rol probleemloos invult.  De realiteit leert dat mensen aansturen en bijsturen, coachen, ondersteunen en motiveren en taken aan hen op een goede manier delegeren helemaal niet zo evident is.

Daar boven op komt dat de mensen binnen het team vaak totaal uiteenlopende persoonlijkheden en dus overtuigingen en gedrag hebben. Bij gevolg vraagt dit een wat meer gepersonaliseerde aanpak. Hoe ga je hier mee om?

Programma
 • Inzicht krijgen in je eigen gedragsvoorkeuren (Kleurentypologie van Insights Discovery)
 • Inzicht krijgen in de verschillende persoonlijkheidstypes binnen je omgeving (medewerkers, peers, directie, …)
 • Leren afstemmen en verbinding maken
 • Stap van medewerker tot manager = “een beleving”
 • Kader om medewerkers aan te sturen
  - Verwachtingen helder maken
  - Rol, houding en gedrag van de manager
 • Emotionele intelligentie:
  - Communicatie en model om feedback te geven
  - Het effectief formuleren van doelstellingen en afspraken
  - Motivatiefactoren
  - Delegeren (Situationeel leiding geven)
 • Werken met de krachten in het team (Kernkwadranten)
 • Inspelen op concrete vragen en situaties van de deelnemers
Doelgroep

Medewerkers die voor het eerst een leidinggevende functie krijgen, Leidinggevenden die hun eigen stijl van leiding geven eens willen toetsen of een opfrissing zinvol achten van wat ze ooit al wel eens gelezen, gehoord  en/of mogelijk gedaan hebben.

Docent

Kristien Rogier


In-pa-re | empowering people to success.

Kristien Rogier zaakvoerder en docent met 10 jaar ervaring als trainer-coach. Haar doel bestaat erin mensen en organisaties te laten groeien in hun resultaten. Zij doet dit interactief met respect voor het individu en behoud van hun integriteit. Passie en gedrevenheid vormen de rode draad in al haar werk. 

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

 

biv

KMO-portefeuilleMensuraProximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/limburg/kameracademie

Contactpersoon

Lena Clement

Coördinator Kameracademie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 750,00 excl. BTW 

Niet-leden:
€900,00 excl. BTW 

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.