Skip to main content
  • Activiteiten
  • Van je bedrijf een data-gedreven organisatie maken op strategisch niveau.
Voka Opleiding

Van je bedrijf een data-gedreven organisatie maken op strategisch niveau.

IT kan écht een ondersteunende rol spelen in het realiseren van de bedrijfsmissie- en resultaten, maar dan is het nodig om strategisch om te gaan met je data-en applicatielandschap. In deze opleiding zoomen we in op het belang van goed procesmatig denken bij het omzetten van de grote hoeveelheden bedrijfsdata in zinvolle informatie. 

Veel bedrijven kiezen met de beste intenties om hun dagelijkse werking te vereenvoudigen en automatiseren door een zogenaamd allesomvattend ERP-pakket of een combinatie van softwaretools die verschillende noden opvangen. Toch merken we dat de bedrijfsleiding vaak nog op z’n honger zit wanneer het gaat om het daadwerkelijk kunnen baseren van de bedrijfsbeslissingen op de data die beschikbaar is in deze applicaties.

In drie sessies leer je hoe je van je bedrijf een data-gedreven organisatie maakt op strategisch niveau en hoe je je IT-team of -partner hierin kan (bege)leiden.  
 

Sessie 1: Data all over the place

Om deze opleiding te starten zetten we een stapje terug en bekijken we data eens vanuit een theoretisch oogpunt zodat je voldoende background hebt om voor je eigen bedrijf volgende reflectie te maken: wat is het nut van data voor onze core business en hoe kunnen we deze slim structureren en organiseren?

Sessie 2: Tooling

Ter verdieping maken we de vertaalslag naar de interne werking aan de hand van concrete voorbeeldcases: 

  • wie moet welke data terugvinden
  • waartoe moet die dienen
  • wat moet er mee gebeuren
  • hoe dient deze gerapporteerd te worden? 

We bekijken ook welke softwaretools relevant kunnen zijn.

Sessie 3: Digital Operations Manager

In de laatste sessie kruipt ieder voor zijn eigen organisatie in de rol van ‘Digital Operations Manager’ om uit te tekenen welke volgende stappen er pragmatisch kunnen genomen. Zo keer je weer terug naar je bedrijf met een rugzak vol inzichten en ideeën rond quick wins op vlak van data-intelligentie.

 

De sessies worden gegeven door Robin Talboom, CEO van Userfull. Naast het leiden van een team van ca. 35 mensen, is hij zelf ook nog dagdagelijks gedreven bezig met nieuwe technologieën, data-en procesoptimalisatie. De combinatie van zijn diepgaande kennis en nabije betrokkenheid bij huidige projecten zorgen gegarandeerd voor de nodige inspiratie en kennisuitwisseling!

Contactpersoon

Victor de Beukelaar

Adviseur innovatie en digitale transformatie

Adres

Userfull
Scherpenhoek 91
2850 Boom

Wanneer

Prijs

550 euro (excl. 21 % btw) voor de drie modules.

Deze prijs is mogelijk dankzij de financiële steun van het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen via het programma ‘Samen voor #sterkondernemen’.

KMO-portefeuille is niet van toepassing.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende