Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
Voka Infosessie

Vakbondsrelaties

Communiceren met sociale partners wordt vaak beschouwd als een uitdaging, gereserveerd voor experts of ervaren onderhandelaars. De angst voor situaties als 'Help, ik moet hierover met de vakbonden praten!' is echter ongegrond, getuigt HR Director bij Novartis An Moernaut. In deze praktische en interactieve sessie begeleidt ze je om je optimaal voor te bereiden op constructieve, respectvolle en vooral resultaatgerichte relaties met vakbonden. 

HR-medewerkers en leidinggevenden voelen zich vaak ongemakkelijk wanneer zij vernemen dat sociale partners betrokken zijn bij een zaak, en vrezen mogelijk de confrontatie. Maar dat hoeft helemaal niet. HR Director An Moernaut heeft vele jaren ervaring in het omgaan met vakbonden en deelt deze expertise in een praktijkgerichte getuigenis, boordevol tips en tricks. Deze interactieve sessie biedt ruimte voor vragen en bespreekt situaties uit de dagelijkse praktijk van de deelnemers.
 

Deze activiteit onderscheidt zich door de unieke combinatie van ervaringsgericht leren en praktijkgerichte inzichten op het gebied van samenwerking met sociale partners. Met de levendige getuigenis van An Moernaut word je niet alleen voorzien van theoretische kennis, maar ook actief betrokken bij een interactieve sessie met praktische tips en tricks. De nadruk ligt op toepasbare vaardigheden die direct in de dagelijkse praktijk kunnen worden ingezet. Voor de doelgroep, bestaande uit HR-medewerkers en leidinggevenden, is deze activiteit een onmisbare kans om hun bekwaamheid in het omgaan met sociale partners te vergroten. De sessie biedt inzichten die niet alleen angst en ongemak wegnemen, maar ook concrete handvatten bieden om effectief te communiceren en te onderhandelen. Wie deze kans mist, loopt het risico waardevolle kennis en vaardigheden te missen die van cruciaal belang zijn in de dynamische wereld van arbeidsrelaties en vakbondspartnerschappen.
 

Welke vragen worden in deze sessie beantwoord?

  • Hoe kunnen HR-medewerkers en leidinggevenden zich optimaal voorbereiden op constructieve en respectvolle samenwerking met sociale partners, en hoe kunnen zij de confrontatie effectief vermijden of aanpakken?
     
  • Wat zijn enkele veelvoorkomende uitdagingen bij het omgaan met sociale conflicten en hoe kunnen deze proactief worden aangepakt om escalaties te voorkomen?
     
  • Op welke manier kan je een vertrouwensband opbouwen met sociale partners en waarom is dit van essentieel belang voor succesvolle samenwerking?
     

De spreker

An Moernaut is Country Head of People Partners & Employee Relations bij Novartis. Als handelsingenieur met specialisatie HR startte An haar carrière bij de Stichting van de Onderneming maar ze bewoog zich al snel richting snel evoluerende multinationals zoals Danone, Chicago Metallic en vandaag Novartis. An brengt 25 jaar HR ervaring mee, een combinatie van algemene HR verantwoordelijkheid met de coördinatie van change & transformatie projecten. Zij en haar team halen energie uit het ‘in sync’ brengen van de business & human agenda, en dit vooral bij het interageren met een van haar belangrijke stakeholders, de sociale partners. An’s presentaties kenmerken zich door een grote dosis authenticiteit, interactiviteit, en het nodige vleugje humor!

Met steun van

Contactpersoon

Isabel De Winter

Adviseur Arbeidsmarkt & Onderwijs - Preventieadviseur

Adres

Voka - KvK Vlaams-Brabant kantoor Vilvoorde
Medialaan 26
1800 Vilvoorde

Wanneer

Prijs

Gratis

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Lees hier onze annulatievoorwaarden.

Proximus
Dyls februari2024