Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
Voka Netwerking

Vaart Club met Luckas Vander Taelen

Op donderdag 20 juni 2024 nodigen we jou van harte uit voor de volgende sessie van de Vaart Club, een netwerkprogramma voor Oost-Vlaamse ondernemers met een hart voor de Denderregio.  We gaan de zomer in met Luckas Vander Taelen in de praatstoel. Na het inhoudelijke programma nodigen we jou uit voor een informeel netwerkmoment met een hapje en een drankje in onze eigen bar.

Bij Vaart Club nodigen wij enkele keren per jaar een ondernemende figuur uit in Voka Vaart Aalst. Onze gasten zijn allen op een bijzondere manier verbonden met de Denderstreek, door hun afkomst, schooltijd, carrière of verblijf. Hun opvallend ondernemerschap kan zich op vele manieren en in diverse sectoren tonen en werd ook ver buiten de grenzen van de Denderstreek opgemerkt. In de Vaart club willen wij een stukje van hun expertise terug ‘naar huis’ halen.

In gesprek met Luckas Vander Taelen

Migratie en de Denderregio: aan de slag met ‘new kids in town’

De Denderstreek heeft een nauwe relatie met Brussel. Sinds vele decennia levert de streek enkele tienduizenden pendelende werkkrachten aan overheden en bedrijven in de hoofdstad. In de voorbije jaren ontstond een omgekeerde beweging en zag de Denderregio veel nieuwe inwoners arriveren vanuit de Brusselse regio. Vooral de betaalbaarheid van woningen in de Denderstreek en de kwaliteit van het onderwijs oefenen hierbij een sterke aantrekking uit.

Niet alle ‘new kids in town’ – veelal migranten - zijn aan de slag. Welke uitdagingen en kansen brengt migratie met zich mee en welke acties kunnen we ondernemen om migranten succesvol toe te leiden naar onze bedrijven?
Aalstenaar Luckas Vander Taelen (66) was en is actief als journalist, politicus, reportagemaker en artiest. Hij woont al geruime tijd in Brussel maar volgt de ontwikkelingen in Aalst en de Denderstreek nog steeds op de voet. In publicaties en teksten voor diverse media geeft hij zijn eigen visie over het leven en samenleven in grootstad Brussel.

Wat kunnen wij leren van de scherpe observatie van Luckas?

Programma

20 juni 2024

Programma 

  • 18.00 - 18.20 u. Onthaal en verfrissing 
  • 18.20 - 18.30 u. Verwelkoming door Christel Geltmeyer, Voka-regiodirecteur
  • 18.30 - 19.15 u. Sofagesprek of interview met Luckas Vander Taelen en Jan Van Gyseghem
  • 19.15 - 20.30 u. Netwerkreceptie met hapje en drankje in Voka Vaart

Voor wie?  

  • Bedrijfsleiders

Aantal inschrijvingen per onderneming is beperkt.
 

Meer info & inschrijven

Inschrijven kan tot maandag 17 juni 2024 of totdat de maximale capaciteit is bereikt. 

Laat ons via mail weten of je voedingsallergieën hebt en/of een veggie alternatief wenst.

Nog vragen? Stuur een mailtje naar Team Netwerking & Events.

Contactpersoon

Sarah Dewitte

Events & Netwerking

Adres

Voka Vaart
Werf 8
9300 Aalst

Wanneer

Prijs

Gratis voor leden, mits inschrijving

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Contactpersoon

Sarah Dewitte

Events & Netwerking

Adres

Voka Vaart
Werf 8
9300 Aalst

Wanneer

Prijs

Gratis voor leden, mits inschrijving

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.