Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Update vrijhandelsakkoorden en zelfcertificering (REX)

  • Online

Alles over leveranciersverklaringen, oorsprongscertificaten, de vergunning toegelaten exporteur en geregistreerde exporteur, én de manier om de preferentiële oorsprong van je goederen bij uitvoer te bewijzen (na de brexit) ontdek je tijdens onze online infosessie van 23 november 2020!

Als exporteur word je geconfronteerd met complexe preferentiële oorsprongsregels. Daarenboven is het vaak puzzelen om uit maken welk bewijs van oorsprong voor welk land van bestemming je nu precies dient op te maken. Wanneer heb je een leveranciersverklaring nodig? Wanneer stel je een oorsprongsverklaring op? En wanneer een attest van oorsprong? Kortom hoe kun je op een efficiënte manier de bewijsvoering inzake preferentiële oorsprong voeren? Die vraag beantwoorden we in deze online opleiding.

Aangezien de brexit op 1 januari 2021 een feit zal zijn, zullen we ook stilstaan bij de mogelijke impact daarvan op je bewijsvoering inzake preferentiële oorsprong.

Programma

In deze opleiding komen de onderstaande onderwerpen aan bod:

  • een overzicht van de vrijhandelsovereenkomsten (met focus op de brexit) 
  • leveranciersverklaringen
  • certificaten van oorsprong (EUR.1 / EUR-MED)
  • vergunning toegelaten exporteur – oorsprongsverklaring 
  • geregistreerd exporteur (REX) – attest van oorsprong 
Doelgroep

Als deelnemer aan deze opleiding heb je een algemene basiskennis ‘douane’ en kun je de oorsprongsregels in de praktijk toepassen.

Docent

Diederik Bogaerts, Director KPMG Tax Advisers 

Diederik heeft ervaring opgedaan in diverse sectoren, waaronder aardolie en aardgas, chemie, consumentenproducten, automobielindustrie, textiel, en transport en logistiek. Diederik geeft multinationals advies over de implicaties van hun EU-activiteiten op het vlak van handel, douane en accijnzen en over fiscale planning en besparingsmogelijkheden. Diederik heeft gewerkt aan internationale projecten rond risicobeheer en optimalisering van de toeleveringsketen.

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

Aantal opleidingsuren: 2 uren

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/limburg/kameracademie

In samenwerking met:

plim

Contactpersoon

Christine Thonnon

Senior adviseur ondernemingen

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 145,00 excl. btw

Niet-leden:
€ 185,00 excl. btw

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 7 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?