Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Netwerkevents
  • Webinar: Quo vadis 2023? Update inflatie, loonkosten en sociaal overleg.

Webinar: Quo vadis 2023? Update inflatie, loonkosten en sociaal overleg.

  • Online

Herbekijk het webinar

Het systeem van automatische indexering maakt het vandaag extra moeilijk voor ondernemingen, na een al bijzonder zware periode. Door de spectaculaire stijgingen van de gemiddelde brutolonen komt er tussen 2022 en 2024 maar liefst 21% bij. Dat wil zeggen dat de werkgevers in ons land een jaarlijkse extra factuur van €32 miljard aan loonkosten mogen verwachten. 
 
Intussen lijkt de piek van inflatie echter wel bereikt en koelt het op dat vlak opnieuw af. Maar, er zijn nog steeds tal van uitdagingen: niet alleen de loonkosten, ook energie en grondstoffen blijven een belangrijke rol spelen in de kostenexplosie. Hiervoor zijn echter vaak langetermijnoplossingen vereist, iets wat in het licht van de aankomende verkiezingen niet vanzelfsprekend zal zijn. Op korte termijn worden bedrijven dan weer geconfronteerd met sociaal overleg omtrent de koopkrachtpremie. Het wetgevend kader is bijna rond zodat het thema op de sociale agenda komt van sectoren en bedrijven.
 
Het is dus hoog tijd om stil te staan bij de veranderingen die al hebben plaatsgevonden, diegene die nog op til zijn, en hoe bedrijven hierop moeten inspelen. Tijdens deze nieuwe webinar zal Bart Van Craeynest, Hoofdeconoom Voka vzw, een stand van zaken geven over de economische situatie en daarbij horende uitdagingen. Gianni Duvillier, senior adviseur Werk en Sociale Zekerheid bij Voka vzw, zal het huidige loonoverleg en de impact op bedrijven bespreken. 
 
Wil u deelnemen aan deze webinar op 15/2, 12h-13h? Registreer u nu. 

Wanneer

Prijs

Deelname is gratis, maar registreren verplicht.

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

imu - VZW - Maattwerk
imu - vzw - obd 1