Skip to main content
Voka Infosessie

Update energiewetgeving (GRATIS)

Energie
  • Online

Energie is de laatste maanden niet meer uit het nieuws te denken. Niet alleen op financieel vlak is er veel aan het veranderen, maar ook de wetgeving blijft niet uit. Zo verandert er heel wat voor niet-energie intensieve bedrijven. In dit webinar ontdek je welke gevolgen dit voor jouw bedrijft heeft en hoe je je er best op voorbereidt. 

Vanaf 2023 moeten niet-energie intensieve ondernemingen voldoen aan een reeks nieuwe verplichtingen op energievlak. Tijdens dit webinar leer je meer over de opkomende verplichtingen en weet je aan welke verplichtingen jij zal moeten voldoen. 

Niet zeker of je kwalificeert als een niet-energie intensieve ondernemingen? Alle ondernemingen met een primair energieverbruik tussen 0,02 PJ en 0,1 PJ vallen hieronder, met uitzondering van grote bedrijven: voor hen telt geen ondergrens.

Programma

14u00: ontvangst door Lorenzo Van de Pol, adviseur klimaat & energie bij Voka

14u05: update energiewetgeving niet-energie intensieve bedrijven door Joris Recko, teamhoofd ondernemingen bij de cluster energie-efficiëntie van VEKA

Er wordt dieper ingegaan op het versterkt wetgevend kader, met focus op het energieplan, de energieaudit en de energiebalans. Voor al deze zaken worden ook rendabele maatregelen & no-regret maatregelen voorgesteld. Daarnaast worden enkele praktische tips meegegeven.

14u45: het belang van een sustainability roadmap door Benoit Matthys, partner bij PowerPulse

Om zoveel mogelijk CO2 te reduceren tegen een zo laag mogelijke kost, is een plan van aanpak cruciaal. Dat is niet alleen belangrijk om je klimaatdoelstellingen te realiseren, maar ook om je energiekosten onder controle te krijgen. Een sustainability roadmap helpt je om dit te verzekeren. Aan de hand van gerichte praktijkvoorbeelden en enkele tips leer je hoe je hiermee aan de slag kan gaan. 

15u10: Q&A

15u30: voorziene einde

In samenwerking met

Vlaams Energie- en Klimaatagentschap

Contactpersoon

Helen Jacobs

Projectmanager duurzaam ondernemen

Wanneer

Prijs

Gratis

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
Proximus
Advertentie Festival van Vlaanderen
IMU - vzw - De belegger