Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Trendtour Industrie 4.0 - Augsburg-München-Ingolstadt

Deze editie staat volop in het teken van digitalisatie, automatisatie en industrie 4.0. Samen met Flanders Make, het Vlaams Strategisch Onderzoekscentrum voor de maakindustrie, organiseert Voka West-Vlaanderen een driedaagse ontdekkingstocht langs verschillende smart factories in Beieren.

Programma

Zondag 18 september 2022

Samenkomst om 19.05 uur in Brussels Airport (Diamond Lounge). Om 22.00 komen we aan in München; hotel Steigenberger, aan de rand van de stad, is de ideale uitvalsbasis voor onze bezoeken in de regio.

Maandag 19 september 2022

 • Bezoek KUKA AG, Augsburg
  Dit is een van de voornaamste fabrikanten van industriële robots en automatiseringssystemen voor o.m. automotive, metaalverwerking, food en kunststoffen.
 • Bezoek Deutsches Zentrum für Luft- und Raumfahrt
  Dit is het Duitse nationale onderzoekscentrum voor lucht- en ruimtevaart. DLR doet aan O&O op het gebied van aeronautica, ruimtevaart, transport en energie.
 • VIP-tour Allianz Arena Bayern München (onder voorbehoud van speelkalender)
  Deze exclusieve tour in het stadion van voetbalclub Bayern München neemt je mee op plaatsen waar normaal enkel de spelers en hun entourage mogen komen.

Dinsdag 20 september 2022

 • Bezoek IBM Watson Headquarters
  Het hoofdkwartier van IBM Watson in München is wereldwijd één van de meest vooruitstrevende centra voor cognitive computing. 
 • Bezoek TUM (Technische Universität München)
  In de namiddag staat een bezoek gepland aan de Technische Universiteit van München, onderzoeksgroep voor robotica, AI en real time systems.
 • Stadswandeling in München 

Woensdag 21 september 2022

 • Bezoek Audi
  Audi Forum Ingolstadt omvat in totaal 77.000 m². In dit in 2000 geopende complex staat de Audi-merkbeleving centraal. Wij brengen een bezoek aan de Audi-fabriek die onmiddellijk naast het Forum gelegen is. 
 • Bezoek Audi-museum of BMW-museum (n.t.b.)
 • Terugvlucht

Tussendoor is er uiteraard ruimte voor Q&A, ervaringsuitwisseling en netwerking tijdens de lunch/het diner, enz. 

Delegatieleider

Dirk Torfs is CEO van Flanders Make, het Vlaams Strategisch Onderzoekscentrum voor de maakindustrie en industrie met maakuitdagingen (zoals voeding of farma). Via kwalitatief industriëel relevant onderzoek stimuleert Flanders Make open innovatie & collaboratief onderzoek met focus op machines, voertuigen, en productieomgevingen waarbij o.a. cobots, augmented en virtual reality, big data, artificiële intelligentie en digital twins aan bod komen. 4 trends staan daarbij voorop: (1) transitie naar slimme geconnecteerde producten, (2) leveren van producten op maat van klanten geproduceerd aan dezelfde kost als serieproductie, (3) mens-machine interactie voor werkbaar werk en om maximale flexibiliteit te bekomen in productieomgevingen en (4) duurzame producten en productieprocessen. 

Flanders Make telt anno 2022 meer dan 750 onderzoekers, en heeft in Kortrijk een cocreatie-vestiging met focus op productieonderzoek.

Voor wie?

Wegens het exclusieve karakter, concept en de aard van de bezoeken zijn er maximum 22 plaatsen beschikbaar. Inschrijven kan tot uiterlijk vrijdag 5 augustus 2022.
 

Contactpersoon

Marijke Bouciqué

Kennis & Advies/Innovatie - Innovatie & Digitalisering

Wanneer

Prijs

Prijs per persoon op basis van single kamer: 2.700 euro excl. btw. 
Bij tweede inschrijving én bij gebruik van kamer in double use, kunnen wij een korting aanbieden van 100 euro per persoon.

Niet inbegrepen: annulatie- en bijstandsverzekering, persoonlijke uitgaven, fooien.

Inschrijven kan tot uiterlijk vrijdag 5 augustus 2022.

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in de vorm van foto en/of film - dat nadien op Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Annuleringsvoorwaarden: vanaf 65 dagen voor vertrek is het volledige inschrijvingsbedrag verschuldigd.


Deze Trendtour ondersteunt SDG 9. De 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties worden wereldwijd ingezet als doelstellingen voor duurzame ontwikkeling. Ze vormen ook de basis van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO).

SDG 9

 

Meer info over het VCDO kan je hier terugvinden.


Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag