Skip to main content
Map
  • Netwerkevents
  • Transfer pricing en internationale fiscale planning in de praktijk anno 2023
Voka Opleiding

Transfer pricing en internationale fiscale planning in de praktijk anno 2023

Interne verrekenprijzen of transfer pricing is zeer actueel voor zowel internationale ondernemingsgroepen als voor kmo's die buiten de landsgrenzen actief zijn. In deze opleiding blikken we terug op de ontwikkelingen in de Belgische transfer pricing praktijk en gaan we dieper in op de aandachtspunten van een goed onderbouwde verrekenprijspolitiek.

Het beheer van een marktconforme prijszetting tussen verbonden vennootschappen in binnen- en buitenland wordt door ondernemers als een van de belangrijkste fiscale aandachtspunten erkend. De afgelopen jaren heeft de overheid een aantal gerichte acties ondernomen om (abnormale) winstverschuivingen op internationaal niveau te vermijden, het zogenaamde ‘BEPS’ actieplan van de OESO. Het internationaal fiscaal landschap werd sindsdien fors hertekend en vraagt aan de ondernemer een ongeziene hoeveelheid aan transparantie.

Vijf jaar na de invoering van de Belgische transfer pricing verplichtingen blikken we terug op onze ervaringen en de ontwikkelingen in de Belgische transfer pricing praktijk. Na de invoering van de Belgische verplichte Master en Local File formulieren moeten ondernemingen belangrijke informatie rapporteren aan de Belgische belastingdienst.

Tijdens deze opleiding gaat onze Transfer Pricing adviespraktijk dieper in op de aandachtspunten en knipperlichten waar je extra aandacht aan moet besteden. Deze nieuwe transfer pricing documentatie is niet enkel een verplichting, maar meestal ook een opportuniteit. Zo zou een goed onderbouwde en doordachte verrekenprijspolitiek gepaard kunnen gaan met een fiscale optimalisatie op groepsniveau. We gaan hierbij ook dieper in op de structurering van je intellectuele eigendomsrechten in een internationale context.

In deze opleiding geven we je een praktisch overzicht van:

  • De Belgische verrekenprijsverplichtingen en hoe er fiscaal opportuun mee om te gaan;
  • De huidige trends in België, waaronder de controleprakijk;
  • Hoe je proactief kan anticiperen op een controle via een transfer pricing ruling;
  • Hoe je een verrekenprijsbeleid binnen de groep praktisch kan implementeren en efficiënt opvolgen via een rapporteringstool;
  • Hoe je fiscale valkuilen kan vermijden bij periodieke en eindejaarscorrecties via een doordachte implementatie;
  • Overige fiscale optimalisatiemogelijkheden;
  • Nog veel meer…

Met de steun van

Logobalk van havermaet

Contactpersoon

Dave Chapelle

Specialist exportadministratie

Wanneer

Prijs

Voka-lid: € 270
Niet-lid: € 410

(excl. btw)

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Proximus