Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Tijd voor een positief verzuimbeleid (online)

  • Online

Schrijf je in voor onze webinar van 24 maart 2021 en ontdek hoe je met kennis van zaken een actief aanwezigheidsbeleid ontwikkelt, en hoe je in concrete verzuimcases juist handelt of in sociaal overleg gaat!  

Absenteïsme is behalve een complexe materie op juridisch vlak, ook een delicate problematiek die niet alleen je hr-team aanbelangt. Ook je management heeft handvatten nodig. Je leidinggevenden responsabiliseren is een eerste stap naar gemotiveerde medewerkers. In deze opleiding ontdek je hoe jij en je management een goed aanwezigheidsbeleid implementeren en juist handelen of in sociaal overleg gaan in concrete verzuimcases.  

Programma

Deze opleiding geeft je inzicht in:

  • het kluwen van regels en wetten over ziekteverzuim
  • de rol van vakbonden in het verzuimbeleid
  • hoe je het recht op privacy en het beroepsgeheim verzoent met een actief aanwezigheidsbeleid
  • de doorlichting van de controlegeneeskunde (onder meer de verplichtingen van de medewerker in het kader van een medische controle, de wettelijke mogelijkheden om over te gaan tot sancties, de rol van de controlearts, de scheidsrechterlijke procedure, het beroepsgeheim van de controlearts)
  • verzuimgesprekken
  • de rol van de arbeidsgeneesheer
  • de nieuwe wetgeving m.b.t. re-integratie
  • de mogelijkheden en beperkingen van aangepast werk
  • best practices

 

Doelgroep

Deze opleiding is gericht op hr-medewerkers en leden van het managementteam die meer inzicht willen krijgen in verzuim en willen leren inzetten op een positieve aanpak.

 

Docent

Heidi Mermans, psycholoog bij Mensura

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 3 uren

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/limburg/kameracademie

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 195,00 excl. btw

Niet-leden:
€ 255,00 excl. btw

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.