Skip to main content
Map
Voka Infosessie

Thematraject: Van prognose naar impact

Arbeidsmarkt

ESF

 

Wat als je mensen kon matchen aan knelpuntvacatures op basis van hun onontwikkeld potentieel? Wat als je een handleiding kreeg om te weten hoe iemand het makkelijkst kan bij- of omscholen, wat er moeilijker zal zijn en waarom? Kunnen we iedereen nu voorbereiden op de arbeidsmarkt van morgen, overmorgen, en de dag erna? Ja, en dat alles op een wetenschappelijke, ethische en implementeerbare manier!

 

Competentiebouwstenen voor de skills van morgen

Als onderneming investeer je veel tijd en geld in het opleiden van je medewerkers. Iedere training die wordt gegeven draagt niet enkel het prijzenplaatje van de opleiding zelf, maar ook de tijd die de deelnemers erin steken om aanwezig te zijn op trainingsmomenten. Het is dan ook logisch dat je als onderneming wil dat de opgedane kennis zo snel en efficiënt mogelijk geïmplementeerd wordt. Dit is wat HR- en L&D-specialisten ons wisten te zeggen: “Spijtig genoeg is dat geen evidentie. Sommigen hebben de training beter begrepen dan anderen. Dan zijn er nog degenen die het begrijpen, maar toch niet toepassen. Hoe kan je dit inschatten en optimaliseren?”

De medewerker van de toekomst

We worden constant overspoeld met nieuwe informatie in het dagdagelijkse leven. Dit is nog extra het geval in de professionele omgeving. Als we willen dat de medewerker van de toekomst hiermee kan blijven omgaan, is het belangrijk om rekening te houden met hun informatieverwerking. Informatie passeert namelijk drie soorten geheugen, voordat het in het lange termijngeheugen komt, waar het dan ook klaar is om op te rakelen voor effectief gebruik. Maar zelfs als de kennis op de juiste plaats zit, is het nog geen vanzelfsprekendheid dat je als individu de nodige kennis snel genoeg uit je hoofd kan trekken op het juiste moment.

AlterEdu helpt ondernemingen om inzicht te krijgen in de cognitieve basispatronen van hun medewerkers, waardoor ze risico’s kunnen incalculeren, trajecten kunnen optimaliseren en dus alle bovenstaande problemen kunnen oplossen.

Praktische informatie

Spreker

Tanika Kenens, researcher bij AlterEdu en PhD kandidaat bij Ugent & Tilburg University 

Voor wie?
  1. KMO-zaakvoerders
  2. HR-managers
  3. Office managers
Meer info over het Welt-traject?

Bouw aan een inclusieve onderneming!

Welt zet in op een toekomstgericht HR-beleid om te groeien naar innovatieve, wendbare organisaties.

Klik hier en ontdek wat Welt jou nog meer te bieden heeft!

Welt

Contactpersonen

Mohamed Abidar

Adviseur onderwijs & arbeidsmarkt

Benthe Cloosen

Adviseur arbeidsmarkt

Benny D'Helft

Adviseur arbeidsmarkt

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Gratis 

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.