Skip to main content
Map

Techtrip 2023 - Singapore & Mumbai

Aan de succesformule van de Voka Techtrips wordt niet geraakt. Ook in 2023 trekken we met een gedreven groep ondernemers en onderzoekers naar een werelddeel dat gekend staat om zijn hoogtechnologisch en digitaal ecosysteem. De spectaculaire bestemming? Singapore en Mumbai!

techtrip

 

"Mindblowing!" − "Dagelijks verwonderd" − "Hyperintens" − "Eyeopener" 

Het zijn maar enkele woorden die kenmerkend zijn voor de Voka Techtrips. Intussen zijn we al toe aan de 7de editie, na Silicon Valey (2016), Boston & New York (2017), Zuid-Afrika (2018), China (2019), Israël (2020), en Palo Alto & Austin (2022). 

In februari 2023 voegen we een nieuwe bestemming toe aan dit indrukwekkende lijstje, en trekken we een week naar Singapore en Mumbai.

Ben je klaar om...

  • je een week lang je onder te dompelen in een boeiende tech scene? 
  • een 30-tal start& scale-ups, tech giants & onderzoekers te ontmoeten rond thema’s als AI, robotics, medtech, NLP, fintech, VR… ? 
  • je medereizigers te leren kennen en business opportuniteiten te creëren? 
  • terug naar huis te keren met een valies vol nieuwe inzichten, contacten en energie om er weer in te vliegen?

 

Programma

Ontdek hier het volledige programma!

Singapore (6-8 februari)

Singapore is de laatste decennia uitgegroeid tot één van de key global tech ecosystemen. Dit land van 6M inwoners huisvest bijna 4000 tech startups en 10 unicorns. 80 van de top 100 tech bedrijven hebben er een office of R&D center. Een doorgedreven startup ondersteuning door de overheid, de aanwezigheid van hooggeschoold talent en de sterke linken met China zijn maar enkele van de redenen hiervoor. Singapore is één van de makkelijkste landen worldwide om er zaken in te doen. Ze staat wereldwijd aan de top als meest innovatieve economie en als het land met de beste IP bescherming.

We bezoeken er top tech bedrijven en lokale unicorns zoals CellResearch, Hexagon en Circles.life, incubatoren, en universiteiten en onderzoekscentra zoals Singapore University of Technology and Design en ICE71.

We logeren in The Clan, een modern luxehotel met rooftop pool.

Mumbai (9-11 februari)

Een grotere tegenstelling dan tussen India en Singapore is moeilijk te vinden. Van het hypergereguleerde Singapore naar de chaos, het karaktervolle Mumbai.

En toch is ook India uitgegroeid tot een belangrijke tech omgeving. India kent intussen meer dan 80 tech unicorns. In 2021 werden 14.000 nieuwe tech bedrijven opgestart. Het tech ecosysteem zit verspreid over Pune, Bangalore, Hyderabad en Mumbai. Het Indische tech ecosysteem is wereldwijd het 3e na de VS en China.

Mumbai wordt op diverse lijsten als het belangrijkste opkomende tech ecosysteem vernoemd.

Maar Mumbai is ook een wereldstad. We ontdekken er niet alleen enkele interessante techbedrijven zoals Haptik(JIO) en Synthera. We zoeken ook naar techbedrijven in de slums van Dharavi.

Waar anders kan je in Mumbai logeren dan in de Taj Mahal Tower? De iconische accomodatie geeft zicht op het wereldberoemde Gateway of India Monument.

Praktisch

Periode
Van 4 tot 12 februari 2023

Indicatieve prijs
6990€, exclusief BTW op basis van een single kamer

Deelnemers 
Max. 50 (nadien wordt met een wachtlijst gewerkt)

Inschrijven kan enkel door te mailen naar Stephanie Baekelant, zij helpt je graag verder

 

Hij ging al eerder mee

Chato De Veirman - journy.io / De Veirman IT

“De mindset in de VS is zo anders dan bij ons. Durf groots te denken, wees niet bescheiden, durf risico te nemen. Durf te falen ook, en trek er lessen uit. Dit staat haaks op onze vaak te nederige houding en risicoaverse stijl. Eenmaal terug thuis ga ik ook proberen die houding aan te nemen en aan iedereen zoveel mogelijk vragen stellen om mijn bedrijf verder uit te dagen en zo te laten groeien. Meer assertief, minder bescheiden dus.”

 

Chato de Veirman

Zij getuigt

Mieke Hesemans - GreenPulse

“Uiteraard zijn de bedrijfsbezoeken en sprekers in de technologische hubs immens interessant. Maar ik had niet verwacht dat de kracht van de groep mij zoveel energie zou geven. Er heerst een algemeen gevoel van oprechte interesse in elkaar, samenhorigheid, respect en een grote gun-factor. Wat een diversiteit aan mensen, aan achtergronden, aan leeftijden en aan persoonlijkheden.”

Mieke Hesemans

Partner

Contactpersonen

Stephanie Baekelant

Opleidingen - HR

Elisabeth Minnaert

Groeitrajecten - Internationaal Ondernemen

Stefan Derluyn

Directeur regio Haven - Manager Internationaal Ondernemen & Innovatie - Chief Digital Officer

Wanneer

Prijs

Indicatieve prijs: 6990 euro (excl. btw) op basis van een single kamer.

Inschrijven kan enkel door te mailen naar Stephanie Baekelant

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Bijzondere reisvoorwaarden

Algemene reisvoorwaarden

Hulp nodig?