Skip to main content

Techtrip 2023 - Singapore-Mumbai

Na 2 jaar pandemie gaat de wereld opnieuw open – en uiteraard maken wij meteen onze valiezen voor een inspiratiereis!

Aan de succesformule van de techtrips wordt niet geraakt: we trekken ook in 2023 met een gedreven groep ondernemers en onderzoekers naar een werelddeel dat gekend staat om zijn hoogtechnologisch en digitaal ecosysteem. De spectaculaire bestemming? Singapore en Mumbai!
 

Succesformule

Mindblowing, dagelijkse verwondering, intens, eyeopener… Het zijn maar enkele trefwoorden die de Voka techtrips kenmerken. 
Het zijn er 6 intussen : Silicon Valley (2016), Boston & NY (2017), Zuid Afrika (2018), China (2019), Israel (2020), en Palo Alto & Austin (2022). 
In februari 2023 voegen we Singapore en Mumbai toe aan dit indrukwekkende lijstje.

  • Klaar om een week lang je onder te dompelen in een boeiende tech scene? 
  • Om een 30-tal start& scale-ups, tech giants & onderzoekers te ontmoeten rond thema’s als AI, robotics, medtech, NLP, fintech, VR… ? 
  • Om je medereizigers te leren kennen en business opportuniteiten te creëren? 
  • Om terug naar huis te keren met een valies vol nieuwe inzichten, contacten en energie om er weer in te vliegen?

Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt én snel volzet!

Singapore

Singapore is de laatste decennia uitgegroeid tot één van de key global tech ecosystemen. Dit land van 6M inwoners huisvest bijna 4000 tech startups en 10 unicorns. 80 van de top 100 tech bedrijven hebben er een office of R&D center. Een doorgedreven startup ondersteuning door de overheid, de aanwezigheid van hooggeschoold talent en de sterke linken met China zijn maar enkele van de redenen hiervoor. Singapore is één van de makkelijkste landen worldwide om er zaken in te doen. Ze staat wereldwijd aan de top als meest innovatieve economie en als het land met de beste IP bescherming. 

We bezoeken er op 6, 7 en 8 februari top tech bedrijven zoals Microsoft en Google, lokale unicorns zoals Grab en Stripe, incubatoren, universiteiten en onderzoekscentra zoals Nanyang Technological University en National University of Singapore (NUS).
We logeren in het Marina Bay Sands, het iconische hotel met op het dak het grootste zwembad ter wereld, 20 restaurants en een casino.

Bevestigde bezoeken (april 2022):

Mumbai

Een grotere tegenstelling dan tussen India en Singapore is moeilijk te vinden. Van het hypergereguleerde Singapore naar de chaos, het karaktervolle Mumbai. 
En toch is ook India uitgegroeid tot een belangrijke tech omgeving. India kent intussen meer dan 80 tech unicorns. In 2021 werden 14.000 nieuwe tech bedrijven opgestart. Het tech ecosysteem zit verspreid over Pune, Bangalore, Hyderabad en Mumbai. Het Indische tech ecosysteem is wereldwijd het 3e na de VS en China. 
Mumbai wordt op diverse lijsten als het belangrijkste opkomende tech ecosysteem vernoemd. 
Maar Mumbai is ook een wereldstad. We ontdekken er tussen 9 en 12 februari niet alleen enkele interessante techbedrijven zoals Dream11, JIO, Quickr of Tata. We zoeken ook naar techbedrijven in de slums van Dharavi. 

Waar anders kan je in Mumbai logeren dan in de Taj Mahal? De iconische benaming dekt de lading zelfs niet van dit in 1903 opgerichte, wereldberoemde hotel. 
 

Bevestigde bezoeken (april 2022)

Praktisch

Data: 5 tot 12 februari 2023
Indicatieve prijs: 6990€, exclusief BTW op basis van een single kamer
Deelnemers: max. 45 (nadien wordt met een wachtlijst gewerkt)

Interesse om deel te nemen? Vragen? Mail naar Stefan Derluyn, dan plaatsen we je op de voorinschrijvingslijst. 
Het gedetailleerde programma volgt, hou deze pagina in de gaten!

Hij ging al eerder mee

Chato De Veirman - journy.io / De Veirman IT

“De mindset in de VS is zo anders dan bij ons. Durf groots te denken, wees niet bescheiden, durf risico te nemen. Durf te falen ook, en trek er lessen uit. Dit staat haaks op onze vaak te nederige houding en risicoaverse stijl. Eenmaal terug thuis ga ik ook proberen die houding aan te nemen en aan iedereen zoveel mogelijk vragen stellen om mijn bedrijf verder uit te dagen en zo te laten groeien. Meer assertief, minder bescheiden dus.”

 

Chato de Veirman

Zij getuigt

Mieke Hesemans - GreenPulse

“Uiteraard zijn de bedrijfsbezoeken en sprekers in de technologische hubs immens interessant. Maar ik had niet verwacht dat de kracht van de groep mij zoveel energie zou geven. Er heerst een algemeen gevoel van oprechte interesse in elkaar, samenhorigheid, respect en een grote gun-factor. Wat een diversiteit aan mensen, aan achtergronden, aan leeftijden en aan persoonlijkheden.”

Mieke Hesemans

Partner

Wanneer

Prijs

Indicatieve prijs: 6990 euro (excl. btw) op basis van een single kamer.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

Hulp nodig?