Skip to main content
techtrip noord-europa

Techtrip 2021

Sinds 2016 neemt Voka Oost-Vlaanderen jaarlijks een gedreven groep ondernemers en onderzoekers uit onze provincie mee op inspiratiereis naar een andere uithoek van de wereld die gekend staat om zijn hoogtechnologisch en digitaal ecosysteem.

In 2021 gaat de techtrip door van 30 mei tot 5 juni. Dit keer trekken we richting Stockholm - Kopenhagen - Hamburg, en laten we ons onderdompelen in de hipsterheid van deze tech-hoofdsteden van Noord-Europa. 

Beelden techtrips

Zin om meer te weten? Kom op 16 maart om 19 uur naar ons infomoment en stel al je prangende vragen. 

De sessie zal digitaal of fysiek doorgaan, al naargelang de covid-maatregelen. Inschrijven kan via elisabeth.minnaert@voka.be.

Wil je zeker zijn van een plaatsje? Wacht niet tot dan en boek nu al je persoonlijke videocall voor meer info!

Een week lang laten de deelnemers zich onderdompelen in de techscene van een innovatieve streek of land, doen ze inspiratie op tijdens de wervelwind van bedrijfsbezoeken aan techondernemingen, startups, acceleratoren en research instituten en leggen ze volop contacten met topfunctionarissen, business leaders én elkaar. Doel van deze intense techtrip? Terug huiswaarts keren om met de opgedane inzichten, business opportuniteiten en een sterker netwerk aan de slag te gaan in hun eigen onderneming.

De tech trips laten ondernemers kennismaken met nieuwe technologieën, met disruptieve business modellen, met geavanceerd onderzoek en inspirerende sprekers. Het intensieve programma en de contacten met andere deelnemers dagen het businessmodel van hun onderneming uit en biedt inspiratie. Een community ontstaat, professionele en menselijke banden worden gevormd.

Jaarlijks nemen 40-50 ondernemers deel. Vaak serial entrepreneurs, dikwijls actief in de IT, maar daarnaast ook ondernemers uit de medische, de universitaire en vele andere sectoren. Velen zijn intussen echte techtrip-adepten en namen al meerdere keren deel.

Van 30 mei tot 5 juni 2021 trekken we naar een nieuwe topbestemming voor inspirerende bezoeken en netwerkcontacten. We zoeken het dit keer op het eigen continent, want ook Europa telt een techscene om 'U' tegen te zeggen. 

Stockholm

Zweden heeft de afgelopen 30 jaar een lange weg afgelegd. Waar de handel oorspronkelijk leunde op grote bedrijven (denk aan IKEA of Ericsson), zijn het nu vooral de jonge, snel groeiende ondernemingen die het DNA van 's lands economie uitmaken. Stockholm telt maar liefst 6 'unicorns', wat getuigt van de vruchtbare omstandigheden om te ondernemen in deze Scandinavische tech hotspot.

Kopenhagen

De startup-scene in Kopenhagen bloeit als nooit tevoren. Nooit eerder waren er zoveel durfkapitaalinvesteringen. Kopenhagen is ook het meest actieve ecosysteem van Scandinavische start-ups naast Stockholm qua aantal deals, met een zeer betrokken community van business angels. Deze positieve ontwikkelingen zijn het gevolg van het succes van de 'unicorns' van Denemarken - Zendesk, Unity, Sitecore, Tradeshift en Trustpilot.

Hamburg

Hamburg, een havenstad met een levendige handelsgeschiedenis, ontwikkelde zich naast het hippe Berlijn langzaam en geruisloos als een technische hub. De bloeiende tech-scene van Hamburg herbergt een mozaïek van start-ups, big tech en risicokapitaal. Samen met Frankfurt, München en Berlijn heeft de reputatie van Hamburg als techhaven een belangrijke rol gespeeld bij de opkomst van Duitsland in de voorhoede van wereldwijde technologie.

Programma

Hier vindt u een overzicht van de bedrijfsbezoeken die reeds bevestigd zijn - dit document krijgt regelmatig een update. 

Inschrijven

Mail naar Stefan Derluyn of Elisabeth Minnaert voor meer info!

Getuigenissen

Annelore Lenoir & Frederik Rosseel – CFO & CEO Docbyte

“De techtrips zijn altijd al bijzonder leerrijk geweest op het vlak van technologie, kennismaken met andere markten en- bedrijfsculturen. En daar komen nog eens interessante medereizigers bovenop.”

Docbyte

Piet Maes – CTO & Cofounder Sofico

"Waarom ik al voor de 6e keer mee ga op techtrip? Heel simpel: reizen doe je om te leren. Want om je blikveld te verruimen, moet je in beweging komen. Na een intense week van (be-)zoeken én vinden, keer je terug met een vol maar helder hoofd."

Piet Maes

Hier vindt u een kort overzicht van de eerdere reizen, met links naar enkele highlights in het programma:

2016: Silicon Valley

2017: New York en Boston

2018: Zuid Afrika

2019: China

2020: Israël

Met dank aan

Contactpersonen

Elisabeth Minnaert

Groeitrajecten - Internationaal Ondernemen

Stefan Derluyn

Directeur regio Haven - Manager Internationaal Ondernemen en Exportdocumenten - Chief Digital Officer

Wanneer

Prijs

€ 5.750 (excl. btw, incl. 6 overnachtingen met ontbijt in 4- en 5-sterrenhotels, vlucht en transport ter plaatse, bedrijfsbezoeken, lunches en diners zoals voorzien in het programma,...)

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

Domestic Services
Banque de Luxembourg
Deloitte
ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
BovaEnviro+
G4S
Soundfield
Jobat