Skip to main content

Welkom bij Voka Tech@venture München

Je stelde je kandidaat voor Voka Tech@venture München, maak nu je inschrijving definitief en word één van de ondernemers binnen het Voka Tech@venture München-traject.

Vlaanderen groeit sterk in aantal tech scale-ups. In biotech, data en AI zijn we zelfs state-of-the-art. Toch is er nog ruimte voor meer en snellere groei. Voka Tech@venture biedt - met de focus op een specifieke tech hotspots - begeleiding bij het opstellen van jouw actieplan door de drempels die groei afremmen weg te nemen. We helpen je bij:

 • Opzetten van een internationaal ecosysteem
 • Uitbouwen van een lokaal netwerk
 • Toetreden tot een netwerk van potentiële klanten
 • Opzetten van een vestiging
 • Vinden van financiering
 • Aantrekken van talenten en skills noodzakelijk om de groei te realiseren
Zet voet aan wal in München

De DACH regio is de grootste markt binnen Europa. Niet onlogisch dat je ze graag betreedt als tech scaleup. 

Je kan dat remote doen, met talent dat je hier in Vlaanderen aantrekt en de taal spreekt. Je kan er ook voor kiezen ter plaatse enkele REPS aan te werven, die van thuis werken. Of je kan er voor kiezen om een volledig Go-To-Market team uit te bouwen en er een kantoor te openen. 

Welke stap je ook zet binnen DACH, het is belangrijk om de markt goed te begrijpen. Waar exact heb je vandaag al business? Waar zitten je (potentiële) GTM partners? En je strategische partners? Waar zitten andere belangrijke techspelers? 

En vanuit welke stad bespeel je dan de hele markt? Bij techbedrijven komt München vaak het best uit deze vergelijking: het is de sterkste digitale hub in de regio, je geraakt er vlot, er is toegang tot talent, de cost of living is doenbaar, er zitten vele potentiële, strategische partners en het is een aangename stad om te werken en wonen.

Dit traject biedt je de handvaten om er succesvol door te breken.

Voor wie?
 • Je bent een technologische scale-up en minder dan 10 jaar oud
 • Je beschikt over een voldoende matuur buinessmodel
 • Je bent overtuigd dat er potentieel is in München/DACH maar je hebt nog geen concreet plan van aanpak
 • De aanwezigheid van durfkapitaal en resources in business development is een pluspunt
 • Aanwezige markttractie vanuit DACH is een pluspunt, geen must
Programma

Voortraject 

14/09 (13u30 – 17u): It’s all about the company!

 1. Intro: Deloitte and its role in the international scale-up ecosystem
 2. Crash course: insights in the German VC/investor scene + potential/interesting grants 
 3. How to legally structure the expansion: should you vest an entity or are there more appropriate alternatives? What are the formalities? Pro’s and con’s? & What are the fiscal implications of the different options?
 4. Network drink 

22/09 (9u – 13u30): It’s all about the talent!

 1. Intro: Crash course German social law  
 2. How to run an international payroll
 3. How to hire talent in an international setting
 4. How to attract and retain the right talent: which talent do I need? How should I compile an appropriate reward package: which incentives, how to diversify between core personnel (e.g. country manager) and others, Germany vs. Belgium vs. other countries? How to build a strong employer culture and brand?
 5. Lunch

28/09 (9u – 13u): It’s all about compliance & contracting!

 1. Intro: Crash course German compliance & contracting laws 
 2. How to properly handle personal data: GDPR & Germany
 3. How to negotiate a good deal and ensure pragmatic contracting
 4. How to choose and set-up a partner network 
 5. Lunch 

28/09 (14u30 - 18u): Testimonial Showpad

Het voortraject wordt samen met Deloitte uitgerold. 

 

Werkbezoek München - 12 tem 14 oktober 

 • Inspiratie en kennisopbouw via bezoeken aan tech-bedrijven (start- en scale-ups, corporates, incubatoren,...) in München. 
 • Het leggen van de juiste contacten in functie van het actieplan (venture capital fondsen, potentiële klanten en partners)
 • De kost om er te geraken & voor het verblijf, worden zelf gedragen. Wij hebben wel alvast kamers gereserveerd in een hotel. 

Het werkbezoek wordt samen met FIT uitgerold.

Natraject 

10/11 (15u – 18u30): It’s all about pricing!

 1. Workshop(s): how to hack your growth - setting the correct pricing
 2. Nabespreking outcome van de trip naar München en brengen vervolgstappen in kaart tijdens een gezellig diner.   

Individuele begeleiding  

Doorheen het traject worden er een drietal individuele gesprekken ingepland om de voortgang te bespreken. We linken je met experten/ervaren ondernemers wanneer nodig. 

Algemene voorwaarden

We weten het, dit is een tekst met veel minder gebruikelijke woorden, maar toch vermelden we dit graag voor ons en voor jou want goede afspraken maken goede vrienden!
De deelnemer van Voka Tech@venture zet voor zichzelf ambitieuze en meetbare doelstellingen en milestones. De deelnemer bespreekt die zo open mogelijk met zijn coaches die als vertrouwenspersoon optreedt. De deelnemer doet wat binnen zijn mogelijkheden ligt om van de deelname en van de Voka Tech@venture-werking in het algemeen een succes te maken, onder meer door:

Samen met de coaches de individuele contactmomenten na te komen en deze goed voor te bereiden;
Aan de georganiseerde groepsactiviteiten deel te nemen;
Zich zodanig voor te bereiden dat er efficiënt van het online en offline aanbod aan inhouden en gasten gebruik kan gemaakt worden;
De aangereikte kennis, inzichten en connecties in ondernemersactie om te zetten;
Kennis, inzichten en connecties aan collega-deelnemers aan te bieden;
Een actieve community werking te helpen uitbouwen en onderhouden.
Met betrekking tot het Voka Tech@venture-traject heeft de deelnemer alle nodige uitleg gekregen. Wijzigingen in het programma zijn ten allen tijde mogelijk en hebben tot doel in te spelen op de noden en wensen van de deelnemers.

De adviezen van Voka Tech@venture-medewerkers, noch van de ervaringsdeskundige ondernemers en vakexperts, noch van welke adviseur aangeboden uit het Voka Tech@venture-partnership dan ook kunnen beschouwd worden als een gebod of verbod voor de deelnemer. De individuele deelnemer kan Voka niet verantwoordelijk stellen voor de acties of de gevolgen daarvan op welk terrein dan ook.

De deelnemer zal deelnemen aan de acties tot monitoring en meting die opgezet worden in het kader van de Voka Tech@venture-werking. In zijn eigen ondernemerschap en ten overstaan van de collega’s Voka Tech@venture-deelnemers gedraagt hij zich op een ethisch correcte manier.
De deelnemer aan Voka Tech@venture geeft de toestemming aan Voka om de persoonsgegevens op te nemen in de databestanden van Voka  en om de gegevens ter beschikking te stellen aan het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO). De deelnemer geeft de toestemming aan Voka om de noodzakelijke persoonsgegevens in het kader van een degelijke analyse en begeleiding binnen het traject aan de projectpartners ter beschikking te stellen.

Contactpersonen

Sophia De Bruyne

Jong Ondernemen - Ledenrelaties

Simon Brouckaert

Jong Ondernemen - Haven

Wanneer

Prijs

De deelnameprijs bedraagt €2.500 excl. BTW en reis- en verblijfskosten.
Dit voordelig tarief voor Vlaamse ondernemingen is mogelijk door de steun van VLAIO.

VLAIO Voka

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Gent Jazz