Skip to main content
Map

Talentenmarkt regio Leuven

Twee jaar na de eerste lockdown bereikt de krapte op de arbeidsmarkt een duizelingwekkend hoogtepunt. Uit de cijfers van VDAB blijkt dat alleen al in Vlaams-Brabant het aantal openstaande vacatures verdubbelde. Een verontrustende ontwikkeling die een pertinent vraagstuk opwerpt: hoe geraken deze vacatures ingevuld? Voka – Kvk Vlaams-Brabant biedt met deze lokale Talentenmarkt regio Leuven alvast een broodnodig platform waar alle relevante partijen elkaar beter kunnen leren kennen.

Bedrijven, secundaire scholen, hoger onderwijs, volwassenonderwijs, arbeidsbemiddelaars, organisaties uit de sociale economie en lokale besturen, ze hebben elkaar nodig en zouden elkaar binnen een kleinere economische regio moeten kennen. In de praktijk is dat eerder een uitzondering. Tijdens deze Talentenmarkt regio Leuven geeft Voka - KvK Vlaams-Brabant de kans aan alle betrokken partijen om een netwerk op te bouwen.

Doel

Doel is om zoveel als mogelijk medewerkers van al deze organisaties bij elkaar te krijgen zodat ze samen aan de slag kunnen. Werkplekleren, stages, gastcolleges, logistieke ondersteuning, het zijn enkele domeinen waaraan we spontaan denken, maar dan is het wel nodig elkaar te leren kennen. Later op het jaar starten ook andere regio’s met een Talentenplatform van waaruit een talentenmarkt kan worden georganiseerd, maar in het voorjaar gaan we alvast van start in Noord-Hageland en Leuven.

Programma

  • 08u00 - Ontvangst met ontbijt
  • 09u00 - Mooie voorbeelden van samenwerkingen tussen bedrijven, onderwijs en arbeidsbemiddeling
  • 09u30 - Ontmoet de bedrijven + kennismaking
  • 11u00 - Einde

PARTNERS LEUVEN

Contactpersoon

Steve Vanhorebeek

Adviseur Arbeidsmarkt & Onderwijs

Adres

Drie Hoog (AEtelier)
Interleuvenlaan 74
3000 Leuven

Wanneer

Prijs

Gratis, inschrijven verplicht

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Lees hier onze annulatievoorwaarden.

Proximus