Skip to main content
Map

Talentenmarkt Noord-Hageland

Twee jaar na de eerste lockdown bereikt de krapte op de arbeidsmarkt een duizelingwekkend hoogtepunt. Uit de cijfers van VDAB blijkt dat alleen al in Vlaams-Brabant het aantal openstaande vacatures verdubbelde. Een verontrustende ontwikkeling die een pertinent vraagstuk opwerpt: hoe geraken deze vacatures ingevuld? Voka – Kvk Vlaams-Brabant biedt met deze lokale Talentenmarkt Noord-Hageland alvast een broodnodig platform waar alle relevante partijen elkaar beter kunnen leren kennen.

Bedrijven, secundaire scholen, hoger onderwijs, volwassenonderwijs, arbeidsbemiddelaars, organisaties uit de sociale economie en lokale besturen, ze hebben elkaar nodig en zouden elkaar binnen een kleinere economische regio moeten kennen. In de praktijk is dat eerder een uitzondering. Tijdens deze Talentenmarkt geeft Voka - KvK Vlaams-Brabant de kans aan alle betrokken partijen om een netwerk op te bouwen.

Doel

Doel is om zoveel als mogelijk medewerkers van al deze organisaties bij elkaar te krijgen zodat ze samen aan de slag kunnen. Werkplekleren, stages, gastcolleges, logistieke ondersteuning, het zijn enkele domeinen waaraan we spontaan denken, maar dan is het wel nodig elkaar te leren kennen. Later op het jaar starten ook andere regio’s met een Talentenplatform van waaruit een talentenmarkt kan worden georganiseerd, maar in het voorjaar gaan we alvast van start in Noord-Hageland en Leuven.

Programma

  • 08u00 - Onthaal en ontbijt
  • 09u00 - Welkomstwoord door Christophe De Graef, burgemeester Diest
  • 09u05 - Schets van de arbeidsmarkt door Steve Vanhorebeek, Adviseur Arbeidsmarkt  & Onderwijs Voka - Kvk Vlaams-Brabant
  • 09u10 - Belang van levenslang leren in alle facetten en samenwerkingen tussen alle actoren van onderwijs en arbeidsmarkt, Marc Vandewalle, Algemeen Directeur UCLL
  • 09u30 - Ontmoet de bedrijven +Netwerkmoment
  • 11u00 - einde

Partners talentenmarkt

Contactpersoon

Steve Vanhorebeek

Adviseur Arbeidsmarkt & Onderwijs

Adres

CC Den Amer
Nijverheidslaan 2
3290 Diest

Wanneer

Prijs

Maandag 30 mei
van 08u00 tot 11u00

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Lees hier onze annulatievoorwaarden.

Proximus