Skip to main content
Map

Subsidies voor jouw groei- en innovatieprojecten (online)

  • Online

Als ambitieuze ondernemer wil je maar één ding: je bedrijf vooruithelpen. Daarom investeer je. Daarom innoveer je: je bedenkt nieuwe producten, verkent nieuwe materialen, bedenkt nieuwe diensten, onderzoekt nieuwe business modellen of vernieuwt je processen. Maar innoveren kost geld. Het betekent risico's nemen. Daarom geeft de overheid ondernemingen een financiële duw in de rug wanneer ze innoveren, groeien en/of transformeren. In deze sessie staan we stil bij relevante subsidies waarop je je als ondernemer kan beroepen. 

Het subsidie-aanbod is de voorbije jaren ingrijpend vereenvoudigd, gebruiksvriendelijker en vlotter toegankelijk gemaakt.

Om jou de weg te wijzen in de mogelijkheden voor jouw bedrijf, organiseert Voka - Kamer van Koophandel Limburg i.s.m. VLAIO en MINT een interactieve infosessie. In deze gratis infosessie geven we u een overzicht mee van de belangrijkste subsidiemogelijkheden en fiscale maatregelen. U ontdekt wat de subsidies inhouden, welke projecten in aanmerking komen en welke voorwaarden verbonden zijn aan de steunmaatregel.

Hiernaast krijg je ook praktische tips om als bedrijf optimaal gebruik te maken van de subsidies en fiscale maatregelen die de overheid voor jou in petto heeft. 

Ontdek in dit filmpje alvast de drie belangrijkste subsidies in een notendop. 

Programma
  • Het subsidielandschap aan de hand van een tijdlijn
  • Vlaamse subsidies, financieringsmogelijkheden en fiscale maatregelen 
  • Praktijkcase van een ondernemer
  • Europese innovatiesubsidies
  • Subsidies rond personeel en organisatie
  • Q&A
Doelgroep

Of je nu bedrijfsleider, Chief Technology Officer, directeur R&D, financieel verantwoordelijke, project manager of onderzoeker bent, de infosessie staat open voor iedereen die een beter inzicht wil krijgen in de bestaande overheidsinitiatieven om innovatie, groei en transformatie bij ondernemingen te promoten.

Doelstelling

Na het bijwonen van de infosessie weet je waarop je als onderneming recht hebt en hoe je die steun kan aanvragen. Zo geef je de groei-, transformatie- en innovatieactiviteiten van je onderneming een (financiële) boost. 

Docent

Mieke Martens en Marlies Adamczyk
VLAIO Bedrijfsadviseurs

De Vlaio bedrijfsadviseurs geven je onafhankelijk advies en ondersteuning om je innovatieve plannen, groeiambities of bedrijfstransformatie waar te maken.

Sonja Vancrayenest
Mint

MINT is in 2009 opgericht als onafhankelijk subsidiekantoor. Door het samenbrengen van een team experten met complementaire kennis is MINT pijlsnel uitgegroeid tot hét subsidieadviesbureau voor integrale begeleiding en ondersteuning bij het verkrijgen en beheren van regionale, nationale en Europese subsidies. Mint geeft advies binnen de drie grootste subsidiabele domeinen, namelijk Innovatie & Technologie, Personeel & Organisatie en Investeringen en Duurzaamheid. 

Meer info? 

Willem Degol, willem.degol@voka.be , +32 11 56 02 14

Een overzicht van al onze opleidingen en diensten vindt u op www.voka.be/limburg/innovatie

 

vlaio

 

vlaio2

 

mint

 

Wanneer

Prijs

Gratis, inschrijven is wel verplicht 

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.