Skip to main content
Start 2 export 2 Turkije

Start 2 export 2 Turkije

Is Turkije nog een nieuwe markt voor u? Ontdek er de mogelijkheden voor uw bedrijf! Een grondige voorbereiding alvorens deze markt te betreden, is zeker geen overbodige luxe. Daarom organiseren Voka en Flanders Investment & Trade (FIT) het begeleidingstraject 'Start 2 Export 2 Turkije'.

Turkije werd als één van de laatste landen in de regio getroffen door het Covid-19 virus en hoewel de besmettingen in de beginfase aan een recordtempo stegen, is Turkije er dankzij snelle en kordate maatregelen op korte tijd in geslaagd om de curve om te buigen. Het land is heel goed georganiseerd en zet zwaar in op massaal testen. 

De economie heeft tijdens de Covid-19 crisis nooit stilgelegen. Via selectieve weekend lockdowns kon een groot deel van de actieve bevolking aan de slag blijven tussen maandagochtend en vrijdagavond mits het in acht nemen van social distancing en mondmaskers.

Turkije heeft getoond dat het goed georganiseerd en zeer snel kan handelen. Met dezelfde gedrevenheid en op een gelijkaardige wijze wil Turkije zijn economie terug op het juiste spoor brengen. De bevolking is jong, dynamisch en goed opgeleid, en de interesse in zakendoen met Europa is groot. Op dit moment is Turkije al aan het onderhandelen met Europese regeringsleiders om het toerisme te heropstarten.

Turkije hoopt om na de coronacrisis voor een stuk de taak van China te kunnen overnemen en wenst zich, zeker naar de EU toe, prominent op de kaart te zetten als nabije, veilige en betrouwbare handelspartner. Het heeft, net als de rest van de wereld, economisch zwaar geleden onder de coronacrisis, maar het land heeft in het verleden vaak aangetoond dat het zeer snel uit een crisis kan klimmen. Omwille van zijn geografische ligging dicht bij Europa en de niet zo verschillende businessomgeving heeft het degelijke troeven in handen.

Turkije lijkt in veel opzichten een ideale markt om, na de crisis, de draad terug op te pikken of als nieuwe markt te exploreren.

3-ledig

In de week van 7 september zijn digitale een-op-eengesprekken gepland tussen bedrijven en Sara Deckmyn – VLEV Istanbul. Een fysieke bijeenkomst en kennismaking tussen alle deelnemers wordt gepland vóór aanvang van de missie, begin november (datum TBC).

Het begeleidingstraject 'Start 2 Export 2 Turkije' is 3-ledig:

  1. Workshop met intakegesprek: Tijdens de workshop krijgt u o.a. info over het algemene programma, hoe u zich praktisch kunt voorbereiden op de groepszakenreis en gespreksmogelijkheden met specialisten internationaal ondernemen.
  2. Groepszakenreis: U ontvangt van ons een afsprakenprogramma op maat en er worden netwerkmomenten voorzien met de andere Vlaamse bedrijven en plaatselijke spelers en beslissingsnemers.
  3. Evaluatiemoment: U kunt met de andere deelnemers opgedane ervaringen uitwisselen en ons vertellen over uw resultaten.

Meer info over of interesse in dit traject? Dan kunt u contact opnemen met Daphne Renier.

In samenwerking met

FIT

Contactpersoon

Daphne Renier

Kennis & advies/Internationaal ondernemen

Wanneer

Prijs

Deelname aan het begeleidingstraject exclusief vluchten en hotelovernachtingen: 500 euro pp. Geïnteresseerde bedrijven kunnen contact opnemen met Daphne Renier.

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Vraag het @ Voka
ING
Proximus
SD  Worx
CRM Group