Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
Voka Infosessie

Start2Export2 Indonesia & Malaysia

Internationaal Ondernemen

Zet jouw onderneming de eerste stappen op de Indonesische of Maleisische markt? Twijfel niet en stap in het begeleidingstraject Start2Export2. 

Met het traject Start2Export2 Indonesië & Maleisië begeleiden Flanders Investment & Trade en Voka Oost-Vlaanderen je op een intensieve manier naar deze interessante en uitdagende markten.

Indonesië heeft 275 miljoen inwoners. Er is een erg sterke groei van het BBP. Textiel, water & milieu, machines, medisch materiaal, automotive en de bouwsector gelden als kansrijke sectoren.

Maleisië heeft 30 miljoen inwoners en groeide 8.7% in 2022 en 3.8% in 2023. Oil & gas, logistiek, voeding, groene technologie, health en IT worden als kansrijke sectoren beschouwd voor Vlaamse ondernemers. 
 

Wat mag je verwachten

Maak op de infosessie van 15 mei gratis en vrijblijvend kennis met het traject.

 • 10.00 uur Verwelkoming door Voka Oost-Vlaanderen
 • 10.10 uur Toelichting S2Export2 traject door Flanders Investment & Trade
 • 10.30 uur Toelichting opportuniteiten door Ambassade Indonesië
 • 11.00 uur Bedrijfsgetuigenis Vyncke 
 • 11.30 uur Netwerkmoment
 • 12.30 uur Slot
   

Het Start2Export2 Indonesia & Malaysia traject bestaat uit volgende luiken:

 • Online intakesessie: individueel gesprek met Marc Schiltz (FIT Jakarta) en Thomas Bernthaler (FIT Kuala Lumpur) over uw verwachtingen van de Indonesische en Maleisische markt en het potentieel voor uw producten of diensten;
 • Workshop (september 2024): praktische workshop ter voorbereiding van de groepszakenreis;
 • Groepszakenreis (30 november - 8 december 2024): de kantoren van Flanders Investment & Trade in Jakarta en in Kuala Lumpur maken een individueel afsprakenprogramma op met potentiële Indonesische en Maleisische zakenpartners en dit op maat van uw bedrijf. Daarnaast zijn er netwerkmomenten met de andere Vlaamse bedrijven en plaatselijke spelers en beslissingsnemers;
 • Opvolgingsmoment (januari 2025): een informeel evaluatie- en opvolgingsmoment om terug te blikken en verdere ervaringen en tips te delen.

Doelgroep

Start2Export2 Indonesië & Maleisie is een begeleidingstraject op maat voor Vlaamse exporteurs van goederen of diensten met weinig of geen exportervaring naar deze landen. Het aantal deelnemers is beperkt tot 20 om een goede begeleiding van elke deelnemer te kunnen verzekeren.

Meer informatie over het traject via Flanders Investment & Trade.

Adres

Voka Oost-Vlaanderen
Lammerstraat 18
9000 Gent

Wanneer

Prijs

Deelname aan de vrijblijvende infosessie op 15 mei 2024 is gratis mits vooraf inschrijven.

Na deze infosessie krijg je de gelegenheid om in te schrijven voor het eigenlijke begeleidingstraject, inclusief workshop, intakegesprek en groepszakenreis. (Prijs nog te bepalen.)

Voor meer info over deze sessie: mail naar internationaal.ov@voka.be

Voorwaarden

Voor meer info over deze sessie: mail naar internationaal.ov@voka.be.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.