Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Speakers Corner 2024

Jouw expertise delen met ons netwerk van ondernemers? We maken graag kennis met jou en je aanbod van opleidingen, trainingen of advies. Bij Speakers Corner 2024 pitch je jouw verhaal. 

Met zo'n 150 lerende netwerksessies en 100 opleidingen per jaar, deelt de Kamer heel wat expertise met haar leden. Expertise die we ook regelmatig buitenshuis zoeken. Heb jij een specifieke expertise, innovatieve visie of verfrissende managementaanpak die je als expert-spreker wil delen met ons netwerk? Tijdens Speakers Corner stel je jouw aanbod aan ons voor. Zo maken we grondig kennis, en kunnen we je contacteren wanneer we een topic op de agenda zetten waar jij geknipt voor bent!

Jouw expertise pitchen

Interesse om als spreker op te treden bij Plato of de KamerAcademie? Zo verloopt de procedure:

 1. Je vult het intakeformulier hieronder in: Zo krijgen we een goeie schets van jouw expertise en kunnen we een eerste selectie maken. 
 2. Wij selecteren sprekers die matchen met ons aanbod en de noden van onze ondernemers. Het indienen van je formulier hieronder is dus geen definitieve inschrijving tot deelname
 3. Geselecteerd? Wij bezorgen je een uitgebreide briefing voor Speakers Corner. Hou dan alvast 22 augustus vrij in je agenda. 
 4. Je brengt je pitch tijdens Speakers Corner. 
 5. Je krijgt een plaatsje in onze database: Wanneer een relevante opleiding op de agenda komt, contacteren wij jou. 

Nog belangrijk:

 • Omwille van het interactieve karakter van deze sprekersdag beperken we het aantal deelnemers. 
 • Een formulier indienen is geen definitieve inschrijving voor Speakers Corner. Wij maken een preselectie. Werd je niet geselecteerd? Dan zien we actueel geen ideale match. Maar we bewaren wél je input in onze sprekersdatabase, zodat we je op een later moment kunnen contacteren! 
 • Deelnemen aan Speakers Corner geeft geen garantie op een sprekersopdracht. We vertrekken immers steeds vanuit de vraag van onze ondernemers. 
 • Een kandidatuur met commerciële insteek komt niet in aanmerking. 

Voor deze Voka-producten zoeken wij sprekers

Plato

Al meer dan 30 jaar de succesformule van de Kamer, en meteen ook de bekendste telg in het aanbod. Plato is een lerend netwerk voor zaakvoerders van kmo's. Het brengt hen een jaar (of twee) lang samen rond een specifiek thema. In groep tackelen de deelnemers topics die hen na aan het hart liggen, en die ze dus ook zelf kiezen in hun Plato-programma. 

Expert-sprekers bij Plato:

Gaan aan de slag met de noden van de deelnemers uit de groep. Zij bepalen het topic, zij hebben dus specifieke uitdagingen. In samenspraak met het vaste mentorenteam van de Plato-groep geef jij je inhoud vorm op basis van de input uit de groep. Je laat ook veel ruimte voor kennisuitwisseling en concrete cases die besproken kunnen worden. 

Welk Plato-aanbod is er?

 • Algemeen management: brede topics die ondernemers aanbelangen
 • Leiderschap: de rol als zaakvoerder versus leidinggeven
 • HR: van payroll tot werving en retentie en alles daartussen
 • Digitaal: digitale transformatie in kmo's en alle uitdagingen daarbij
 • Fashion: het professionaliseren van je fashionmerk
 • Finance: alles wat de fiscale en financiële aspecten in je kmo versterkt
 • Sales & marketing: salesstrategieën, betaalbare marketing, ... 
 • ...

Het aanbod is flexibel, dus de nood aan expertise ook!

Alles over Plato lees je hier

KamerAcademie

Onze KamerAcademie bundelt alle losstaande opleidingen die niet verbonden zijn aan community's of trajecten. Dat zijn er meer dan 100 per jaar, gaande van korte gratis infosessies tot kort- of langer lopende opleidingsreeksen. 

De thema's? Die gaan net zo breed als de vragen en uitdagingen van onze ondernemers. Van hr tot finance, persoonlijke vaardigheden, sales- en marketingskills, opleidingen over managementstructuren of infosessies over subsidies en nieuwe wetgeving... 

De deelnemers? Even breed. Zowel ondernemers als professionals uit grote en kleine bedrijven kunnen hier de doelgroep zijn.

Expert-sprekers bij KamerAcademie:

Voorzien opleidingen vanuit hun eigen expertise, toegespitst op de context van ondernemers en bedrijfsprofessionals.

Het aanbod van opleidingen in de KamerAcademie wijzigt voortdurend. De actuele activiteiten vind je op de website

Voor wie?

Sprekers, experten, ervaren ondernemers die hun expertise willen delen met het Voka-netwerk. Daarin ligt de focus op kmo-ondernemingen uit het Plato- en KamerAcademie-publiek. 

Al vertrouwd met de Kamer als gastspreker, maar heb je een vernieuwd aanbod in trainingen of infosessies? Wees welkom om je pitch te brengen!

Praktisch

 • Speakers Corner gaat door op 22 augustus. 
 • Na bevestiging van je selectie, krijg je een tijdslot van een kwartier toegewezen voor de 22e. 
 • De pitch zelf duurt 10 minuten. 

Verdere info krijg je na je inschrijving wanneer je geselecteerd bent. 

Contactpersonen

Chloe Verlinden

Coördinator opleidingen en lerende netwerken

Evy Gordts

Plato-coördinator regio Waasland

Adres

Kantoor Antwerpen
Markgravestraat 12
2000 Antwerpen

Wanneer

Prijs

Gratis

 

Voorwaarden

Annuleren
Om organisatorische redenen vragen we je afspraak na te komen. Het aantal deelnemers is beperkt. Een no-show of laattijdige afmelding is voor iedereen vervelend. Komt er de dag zelf toch iets tussen? Verwittigen kan enkel telefonisch via Evy Gordts of Chloë Verlinden.

Privacy
Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.