
Slim produceren met Industrie 4.0
Industrie 4.0 en Digitale Transformatie van fabrieksvloer tot boardroom, kom er alles over te weten tijdens de opleiding van 23 maart 2021!
Aan de hand van een aantal werkende conceptopstellingen leer je wat Industrie 4.0 en Industrial IoT voor bedrijven kan betekenen. Je leert dat je dit kan implementeren op een financieel schaalbare manier en dus niet noodzakelijk enkel in grote investeringsstappen. Met die gegevens kan je je processen verbeteren. Daarenboven krijg je een zicht over hoe automatisatie van een proces en werken met machinedata hand in hand gaan: je krijgt te zien hoe een automatiseringstraject wordt opgezet vanaf behoeftebepaling tot en met inwerkingsstelling.
Na deze opleiding ken je de basisprincipes over hoe je de fysieke wereld van machines, mensen, omgeving en product kan ontsluiten naar de digitale wereld en welke de link naar verder automatisatie en/of procesverbetering is. Datzelfde staat ons toe om een grondige analyse uit te voeren waardoor we betere managementinformatie verkrijgen. En je ziet hoe het automatiseren van (deel)processen een zeer haalbare investering is om meer, beter, sneller, ergonomischer en veiliger te produceren.
13h00 – 13h30 Welkom
13h30 – 13h45 Introductie door VOKA
13h45 – 14h15 Situering: Industrie 4.0 en ondersteunende technologie en de link met automatisatie
14h15 – 15h00 Deel 1 voorstelling conceptvoorbeelden (*)
15h00 – 15h20 Pauze
15h20 – 16h30 Deel 2 voorstelling conceptvoorbeelden (*)
16h30 – 17h00 Algemene Q&A en afsluiting
(*) Voorstelling van een aantal nog te bepalen werkende voorbeeldopstellingen, zoals Ontsluiting van machines en van extern geïnstalleerde systemen, Vibratiemonitoring, Incident getriggerde werkorder generatie, Value stream mapping, Voorraadbewaking, automatisering/robotisering enz.
Bij elk voorbeeld wordt de werking en de mogelijke meerwaarde toegelicht en met de deelnemers besproken.
Deze opleiding is voor zowel Plant Managers, Process Engineers, Lean Managers als voor Innovatie & Digitale Transformatie Managers in de maakindustrie of onderhoud en asset management industrie. In sommige KMO’s kan het ook de bedrijfsleider zijn die de link legt tussen een investering in procesoptimalisatie en de winst uit beter produceren.
Behalve inzicht en kennis van de eigen industrie en bedrijfsprocessen is er geen voorkennis nodig.
Erkenningsnummer KMO-portefeuille:
DV.O105507
Aantal opleidingsuren: 4 uren
Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.