Skip to main content
prdodlog

Slim produceren met Industrie 4.0

Industrie 4.0 en Digitale Transformatie van fabrieksvloer tot boardroom, kom er alles over te weten tijdens de opleiding van 23 maart 2021!

Aan de hand van een aantal werkende conceptopstellingen leer je wat Industrie 4.0 en Industrial IoT voor bedrijven kan betekenen. Je leert dat je dit kan implementeren op een financieel schaalbare manier en dus niet noodzakelijk enkel in grote investeringsstappen. Met die gegevens kan je je processen verbeteren. Daarenboven krijg je een zicht over hoe automatisatie van een proces en werken met machinedata hand in hand gaan: je krijgt te zien hoe een automatiseringstraject wordt opgezet vanaf behoeftebepaling tot en met inwerkingsstelling. 

Na deze opleiding ken je de basisprincipes over hoe je de fysieke wereld van machines, mensen, omgeving en product kan ontsluiten naar de digitale wereld en welke de link naar verder automatisatie en/of procesverbetering is. Datzelfde staat ons toe om een grondige analyse uit te voeren waardoor we betere managementinformatie verkrijgen. En je ziet hoe het automatiseren van (deel)processen een zeer haalbare investering is om meer, beter, sneller, ergonomischer en veiliger te produceren.

Programma

13h00 – 13h30    Welkom
13h30 – 13h45    Introductie door VOKA
13h45 – 14h15    Situering: Industrie 4.0 en ondersteunende technologie en de link met automatisatie
14h15 – 15h00    Deel 1 voorstelling conceptvoorbeelden (*)
15h00 – 15h20    Pauze
15h20 – 16h30    Deel 2 voorstelling conceptvoorbeelden (*)
16h30 – 17h00    Algemene Q&A en afsluiting

(*) Voorstelling van een aantal nog te bepalen werkende voorbeeldopstellingen, zoals Ontsluiting van machines en van extern geïnstalleerde systemen, Vibratiemonitoring, Incident getriggerde werkorder generatie, Value stream mapping, Voorraadbewaking, automatisering/robotisering enz.
Bij elk voorbeeld wordt de werking en de mogelijke meerwaarde toegelicht en met de deelnemers besproken.

Doelgroep & voorkennis

Deze opleiding is voor zowel Plant Managers, Process Engineers, Lean Managers als voor Innovatie & Digitale Transformatie Managers in de maakindustrie of onderhoud en asset management industrie. In sommige KMO’s kan het ook de bedrijfsleider zijn die de link legt tussen een investering in procesoptimalisatie en de winst uit beter produceren.
Behalve inzicht en kennis van de eigen industrie en bedrijfsprocessen is er geen voorkennis nodig.

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 4 uren

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuille     Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/limburg/kameracademie

Contactpersoon

Valerie Jennes

Adviseur innovatie & digitalisering

Adres

Voka - KvK Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 195,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 255,00 excl. BTW 

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Wij houden rekening met deze preventiemaatregelen

  • Wij houden 1,5 meter afstand van elkaar en respecteren de social distancing, zowel binnen als buiten.
  • Indien er geen 1,5 m afstand kan gegarandeerd worden vragen wij je om je mondmasker te dragen (bijvoorbeeld tijdens de koffiepauze, bij het binnenkomen en het verlaten van de vergaderzaal, wanneer je naar het toilet gaat,…).
  • Zalen en lokalen worden verlucht, materiaal wordt consequent gedesinfecteerd
  • In ons gebouw geldt een looprichting die aangegeven is op de vloer, gelieve deze te respecteren.
  • Handgels staan ter beschikking in elke zaal en in de hal.

We volgen de situatie op de voet en houden ingeschreven deelnemers op de hoogte rond eventueel extra maatregelen of wijzigingen.

ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
Logo Hands
alk
Logo JAM
Ethias
Trixxo