Skip to main content
Map

Seminarie: Opzetten van een webshop en btw bij e-commerce

  • Hybride

Meer en meer bedrijven zetten in op e-commerce, zowel voor goederenleveringen als voor diensten. Je kan dit als onderneming zelf structureren of beroep doen op bestaande platforms. In beide gevallen dienen de btw-regels nauwgezet gevolgd te worden.
 

In dit seminarie behandelen we de wijzigingen die halverwege 2021 zijn ingegaan en geven we jullie graag een overzicht van de btw-formaliteiten die vervuld dienen te worden en van de wettelijke vereisten waarmee je rekening moet houden bij het opzetten van een webshop.

Programma

Volgende aspecten komen aan bod:

  • Met welke btw-verplichtingen moet ik rekening houden bij de verkoop van diensten/goederen via een eigen webshop of online-platform aan buitenlandse klanten (B2C/B2B/B2G)?
  • Wat zijn de btw-gevolgen van het aanhouden van een voorraad in het buitenland voor mijn webshop?
  • Welke formalistische verplichtingen moeten nageleefd worden: uitreiken facturen, opname in de periodieke btw-aangifte of de (m)oss aangifte, bijhouden register
  • Wettelijke aspecten bij het opzetten van een webshop

Sprekers

Dit seminarie wordt georganiseerd in samenwerking met Tax Consultants van Deloitte Private - Accountancy & Advisory - Tax & Legal.

Doelgroep

Financiële medewerkers, accountants, zaakvoerders en iedereen die in aanraking komt met btw en zich verder wil verdiepen in de materie.

Let wel: de sessie is niet toegankelijk voor professionele dienstverleners in accountancy, financial advisory en tax services.

 

deloitte

Contactpersoon

Leonid Guz

Kennis & advies/Internationaal ondernemen

Adres

Voka | Brugge (Bedrijvencampus O-Forty)
Kapellestraat 138
8020 Oostkamp

Wanneer

Prijs

Voka-leden: 220 euro
Niet-leden: 330 euro

kmo portefeuille

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in de vorm van foto en/of film - dat nadien op Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag