Skip to main content

Seminarie: Internationale handel (intracommunautair)

  • Hybride

De voorbije jaren zijn er belangrijke wijzigingen geweest voor ondernemingen met internationale transacties. Bovendien wordt de toepassing van vrijstelling bij controles met argusogen bekeken en worden gerichte acties uitgevoerd naar de procedures die ingesteld zijn om een vrijstelling te rechtvaardigen. In dit seminarie krijg je een praktisch overzicht van de geldende regels die een houvast kunnen bieden om jouw intracommunautaire transacties goed te structureren en op te volgen.

In dit seminarie focussen we op handelingen tussen lidstaten van de Europese Unie. We gaan kort in op de btw-behandeling van deze handelstransacties en geven een overzicht van welke documenten best bijgehouden worden. We geven je ook de aandachtspunten mee waarmee je rekening moet houden zodat je onderneming goed voorbereid is bij een toekomstige btw-controle (bewijsvoering, correcte opname in de btw-aangifte,...). We beantwoorden ook graag concrete vragen hierover als deze relevant zijn voor alle deelnemers.

Programma

We gaan onder meer in op volgende aspecten:

  • Werking van het btw-systeem: heropfrissing
  • De quick fixes - stand van zaken/overzicht
  • Het belang van het bestemmingsdocument
  • Btw-vrijstellingen bij goederentransacties: Waar moet je op letten?
  • Kettingtransacties: Hoe moet je hiermee omgaan en hoe kan je het risico beperken?
  • Welke documenten moet je kunnen voorleggen tijdens een btw-controle? 
  • Wat zijn de formele verplichtingen bij vrijstellingen?
  • Welke sancties zijn er bij overtredingen?

Spreker

Dit seminarie wordt georganiseerd in samenwerking met Tax Consultants van Deloitte Private - Accountancy & Advisory - Tax & Legal.

Deloitte partner

 

Contactpersoon

Leonid Guz

Kennis & advies/Internationaal ondernemen

Wanneer

Prijs

Voka-leden: 200 euro
Niet-leden: 300 euro

kmo portefeuille

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.


Dit seminarie ondersteunt SDG 4. De 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties worden wereldwijd ingezet als doelstellingen voor duurzame ontwikkeling. Ze vormen ook de basis van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO).

SDG 4

 

Meer info over het VCDO kan je hier terugvinden.


Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag