Skip to main content
  • Activiteiten
  • Seminarie: (informele) re-integratie van werknemers na ziekte

Seminarie: (informele) re-integratie van werknemers na ziekte

Na een afwezigheid wegens ziekte of ongeval is het soms niet eenvoudig om weer aan het werk te gaan. Zowel de werkgever of hr/leidinggevende als de werknemer zelf zitten met heel wat vragen rond de contactname, voorbereiding en herstart naar werk.

Hoe ver is iemand hersteld? Zal hij/zij voltijds of deeltijds herstarten? Zijn er werkgebonden elementen die tot zijn/haar afwezigheid hebben geleid en hoe kun je deze aanpakken of voorkomen? Wat als er jobaanpassingen nodig zijn: is dit haalbaar voor de onderneming, de collega’s en de medewerker zelf? Hoe bespreek je in een vertrouwelijke, gemoedelijke sfeer de werkhervatting? Wat als er geen contact meer is, wat is dan nog mogelijk? ...

Tijdens dit seminarie gaan we in op al deze vragen:

  • We geven je aan de hand van praktijkgerichte cases concrete tips en tricks mee. 
  • Re-integratie is een werk van ons allen. Maar soms werkt het ook niet en moet je misschien andere oplossingen overwegen. Ook hier staan we even bij stil.
  • Tot slot: minister van Sociale Zaken Vandenbroucke en minister van Werk Dermagne ondernamen enkele acties i.k.v. de uitvoering van hun meerjarenbegroting 2022-2024. Het plan 'Terug-Naar-Werk' en ook de ‘terug-naar-werkcoaches’ zijn ondertussen gestart in (West-) Vlaanderen. Mogelijks volgen er nog wijzigingen/acties naar het einde van het jaar toe, ook dat belichten we kort in dit seminarie.

Lees hier alvast een artikel van Mensura over een duurzamere re-integratie van een half miljoen langdurig zieken.

Spreker

Bart Teuwen (°1970) deed als huisarts en bedrijfsarts in Nederland en België ruime ervaring op in de preventieve geneeskunde en de aanpak rond veiligheid en welzijn in bedrijven. Vandaag is hij Algemeen Directeur van Certimed en begeleidt hij als verzuimexpert organisaties en bedrijven rond een positief verzuimbeleid. Hij is ook auteur van het boek 'Verzuim, maak er werk van', een praktische gids voor een positief verzuimbeleid.

Doelgroep

Ondernemers, hr-professionals, preventieadviseurs en leidinggevenden. Kortom, iedereen die werknemers tijdens/na ziekte terug re-integreert op de werkvloer.

mensura

Contactpersoon

Thomas Dujardin

adviseur HR & Arbeidsmarkt

Adres

Voka | Brugge (Bedrijvencampus O-Forty)
Kapellestraat 138
8020 Oostkamp

Wanneer

Prijs

Voka-leden: 200 euro
Niet-leden: 300 euro
 

kmo portefeuille

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in de vorm van foto en/of film - dat nadien op Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag