Skip to main content
Map

Seminarie: EU-richtlijn rond loontransparantie

Hoe moet ik de EU-richtlijn rond loontransparantie implementeren binnen mijn onderneming?

Wat betekent de nieuwe EU-wetgeving rond loontransparantie voor jouw hr-beleid? Hoe moet ik mij als onderneming voorbereiden op deze nieuwe regels? Sommige wijzigingen zullen een substantiële impact hebben op huidige hr-processen en vragen voldoende tijd voor planning en implementatie.

Het Europees Parlement heeft recent een aantal nieuwe regels aangenomen voor bindende maatregelen rond loontransparantie. De nieuwe wetgeving zal het voor werknemers eenvoudiger maken om salarissen te vergelijken en om eventuele loonverschillen tussen mannen en vrouwen aan het licht te brengen.

Maar wat houdt de EU-richtlijn inzake loontransparantie nu eigenlijk in en wat betekent dat voor jouw hr-beleid? Hoe moet je hier als onderneming mee aan de slag gaan? Welke processen moet je eventueel aanpassen? Sommige wijzigingen zullen een substantiële impact hebben op huidige hr-processen en vragen voldoende tijd voor planning en implementatie. Indien je dat niet doet, stel je je bloot aan heel wat risico's.

In opvolging van de infosessie die we gegeven hebben, wordt in deze sessie de richtlijn in meer detail geanalyseerd en zoomen we in op wat ze betekent voor jouw functiewaarderingssysteem, wervingsproces, basis- en variabele beloningssystemen, documentatie en communicatie. We gaan in de diepte aan de slag met deze elementen om het hr-beleid concreet in vraag te stellen en aan te passen waar nodig.

Sprekers

Doelgroep

Dit seminarie is bedoeld voor hr-verantwoordelijken en bedrijfsleiders die het hr-beleid voor hun rekening nemen.

Contactpersoon

Davy Maes

Kennis & advies / Menselijk kapitaal

Adres

Voka West-Vlaanderen
President Kennedylaan 9A
8500 Kortrijk

Wanneer

Prijs

  • Voka-leden: €220
  • Niet-leden: €330

Voor dit seminarie kan je ook gebruikmaken van de kmo-portefeuille. Jouw aanvraag dient te gebeuren ten laatste binnen de 14 dagen na de eerste sessie via www.kmo-portefeuille.be. Indien je beroep doet op de kmo-portefeuille, dien je nog btw op de volledige opleidingskost te betalen.

Benodigde informatie kmo-portefeuille

  • Het registratienummer van Voka – Kamer van Koophandel West-Vlaanderen: DV.O104126
  • Type dienstverlening: opleiding
  • Datum inschrijving: 22/09/2023
  • Projectbedrag: € 220 voor leden, € 330voor niet-leden
  • Aantal opleidingsuren: 3 uren
  • Thema: Personeelsmanagement

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag