Blijft de managementvennootschap nog in trek, na het nieuwe vennootschapsrecht, de vele ’aanslagen‘ vanuit fiscale en sociaalrechtelijke hoek en het zomerakkoord?
We lichten de belangrijkste principes en spelregels van de managementvennootschap toe. Waar nodig, leggen we de link naar de antimisbruikbepaling en haar effect op het gebruik van de managementvennootschap. We staan ook stil bij de mogelijkheden om de in de managementvennootschap verworven of opgespaarde middelen op een fiscaalvriendelijke manier terug uit de vennootschap te halen.
Programma
In dit seminarie krijg je een verhelderend antwoord op deze en andere vragen:
- Wat zijn de redenen om een managementvennootschap op te richten?
- Welke rechtsvorm is het meest aangewezen voor de oprichting van een managementvennootschap?
- Welke impact heeft de nieuwe vennootschapswetgeving op de bestaande managementvennootschappen?
- Wat is de impact van de nieuwe regelgeving inzake de schijnzelfstandigheid?
- Wat zijn de fiscale aandachtspunten bij het gebruik van een managementvennootschap?
- Is het nog mogelijk en opportuun om onroerend goed in de managementvennootschap te verwerven?
- Hoe kan ik zo optimaal mogelijk geld uit de vennootschap halen?
Sprekers
Philippe Mulliez is advocaat-vennoot bij Eubelius. Hij legt zich toe op het ondernemingsrecht met focus op vennootschapsrecht. Hij is eveneens een ervaren pleiter in alle materies die het vennootschapsrecht raken.
Korneel Decroix is advocaat-vennoot bij Eubelius. Hij legt zich toe op ondernemingsfiscaliteit, met focus op btw en de fiscale aspecten van vastgoed. Hij adviseert zowel ondernemingen, overheden als non-profit instellingen over de Belgische fiscaliteit en vertegenwoordigt hen bij fiscale controles en voor de fiscale rechtbanken.