Skip to main content
Map

Seminarie: Duik in de rapportagestandaarden van de CSRD

De Europese rapportagerichtlijn, afgekort de CSRD ofwel de Corporate Sustainability Reporting Directive werd in november 2022 finaal afgeklopt. Intussen is de omzetting naar nationale wetgeving volop aan de gang. De rapportagestandaarden van de richtlijn, de ESRS ofwel de European Sustainability Reporting Standards worden finaal verwacht tegen de zomer van 2023. Die standaarden worden de nieuwe handvatten van de duurzaamheidsmanagers bij bedrijven, ze worden de leidraad waarmee het duurzaamheidsverslag wordt vormgegeven.

Deze zullen in lijn liggen met de GRI-standaarden (Global Reporting Initiative), maar worden verwacht gedetailleerder te zijn. De GRI geeft hiervoor geruime tijd informatie en duiding bij de gelijkenissen, maar voor heel wat ondernemingen is duurzaamheidsrapportage volledig nieuw. Voor wie nog niet eerder met dergelijke standaarden werkte, willen we met dit seminarie duidelijkheid scheppen.

Programma

  •   8.30 uur: Onthaal met koffie
  •   8.55 uur: Inleiding door Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen
  •   9.10 uur: Introductie en voorstelling
  •   9.15 uur: Inleidende delen, methode en duiding bij de ESRS verbonden aan de sociale en governance thema’s.
  • 10.15 uur: Pauze
  • 10.30 uur: Duiding bij de ESRS verbonden aan milieuthema’s
  • 12.30 uur: Vegetarische netwerklunch

Spreker

Charlotte Vandierendonck, medeoprichtster adviesbureau Studio D.

Studio D. staat voor Duurzaam Durven Doen en inspireert, adviseert en ondersteunt bedrijven en organisaties die duurzaam willen ondernemen. Ze zorgen ervoor dat economische prestaties hand in hand gaan met een positieve impact op mens en milieu.
Voor de oprichting van Studio D werkte Charlotte sinds 2018 als zelfstandig adviseur in duurzaamheidsstrategie en rapportage. Ze putte hierbij uit eerdere ervaringen waarbij ze haar interesse in mensenrechten en economie combineerde, opeenvolgend bij het Vluchtelingenagentschap van de VN, Amnesty International, Capgemini Consulting en de FNG Group.
Ze heeft een opleidingsachtergrond als politicologe en master bedrijfsbeheer.

Praktisch

Na deze opleiding is er een vegetarische netwerklunch voorzien. We zien dit als een versterkend moment om over de opgedane ervaringen te reflecteren en eventuele resterende vragen te stellen aan de docent en de andere deelnemers.
Graag bij inschrijving je aanwezigheid voor de lunch bevestigen en eventuele voedselallergieën door te geven.

Contactpersoon

Sarah Spenninck

Adviseur duurzaam ondernemen en innovatie

Adres

Voka | Brugge (Bedrijvencampus O-Forty)
Kapellestraat 138
8020 Brugge

Wanneer

Prijs

  • Voka-leden: 220 euro 
  • Niet leden: 330 euro

Voka is erkend opleidingsverstrekker in het kader van kmo-portefeuille (www.kmo-portefeuille.be). Dat betekent dat deze opleiding voor 20% of 30% gesubsidieerd wordt door de Vlaamse overheid, mits jouw bedrijf aan de voorwaarden voldoet.

Voka-registratienummer: DV.O104126
Aantal opleidingsuren: 3

kmo

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag