Je hebt jouw idee omgezet in een tastbaar product, klaar voor de markt. Natuurlijk wil je vermijden dat anderen met jouw innovatie aan de haal gaan. Een octrooi lijkt de logische keuze, maar waarom het niet houden bij bedrijfsgeheimen?
Bedrijfsgeheimen hebben op vandaag een nieuwe plaats verworven in de bescherming van je innovatie. Naast de wet bedrijfsgeheimen van 2018, hebben ook onze Belgische hoven en rechtbanken zich ondertussen over bedrijfsgeheimen gebogen en hierover uitspraken gedaan.
In het licht van deze nieuwe ontwikkelingen, wat is voor jou de beste beschermingsstrategie: een octrooi nemen en de uitvinding openbaar maken? Of de uitvinding net geheim houden en beschermen als bedrijfsgeheim? Wat is het prijskaartje van het een en het ander? En wat met het nieuwe Unitair Octrooi en het Unified Patent Court (UPC) dat er zit aan te komen?
Programma
We gaan in op de voor- en nadelen van de verschillende beschermingsregimes. Je krijgt ook tips & tricks mee vanuit praktijkcases, zodat je de juiste keuze kan maken op maat van jouw onderneming.
Volgende thema’s komen aan bod:
- Wat zijn de voor- en nadelen van bedrijfsgeheimen t.o.v. octrooien?
- Wanneer is er sprake van een bedrijfsgeheim?
- Hoe verhouden octrooien zich t.o.v. bedrijfsgeheimen?
- Welke mythes rond octrooien kloppen (niet)?
- Wat is de impact van het nieuwe Unitair Octrooi en de nakende introductie van het Unified Patent Court (UPC)?
Voor wie?
Voor kmo-ondernemers, maar ook juridisch verantwoordelijken, innovatiemanagers, R&D-managers, medewerkers die in een organisatie betrokken worden bij innovatie