Skip to main content

Scouting Industrie 4.0

  • On- en offline

Ontdek de haalbare stappen naar meer digitalisering en automatisering in uw productieproces

Ontdek stap voor stap hoe en waar u uw (bestaand) productie-apparaat kan aanpassen op weg naar meer automatisatie en industrie 4.0. Veel bedrijven zijn op zoek om hun productie-omgeving (verder) te automatiseren. De transitie naar een Industrie 4.0-omgeving doet u echter niet in één grote sprong, maar gebeurt stap voor stap en op maat van uw onderneming. Scouting Industrie 4.0 is het ideale startpunt naar meer automatisatie en Industrie 4.0.
 

Volgende zaken komen tijdens deze Scouting Industrie 4.0 aan bod:

‘Low hanging fruit’ en ‘Quick wins’

Met Scouting Industrie 4.0 ontdekt u welke voor uw bedrijf de meest logische en haalbare acties zijn. Wat is het ‘low hanging fruit’ waarmee uw onderneming de eerste of verdere stappen kan zetten naar een meer geautomatiseerd productie-apparaat?

Financiering

U leert welke (laagdrempelige) subsidie de overheid ter beschikking stelt waardoor u uw acties gemakkelijker kunt financieren en we zetten u op weg om die subsidie aan te vragen.

Een netwerk van gelijkgestemden

Tegelijk komt u terecht in een netwerk van gelijkgezinden: productiebedrijven die net als u op zoek zijn om hun productie-omgeving aan te passen.

Doelgroep

Scouting Industrie 4.0 richt zich naar kmo-bedrijven die op zoek zijn naar een praktische training van de mogelijkheden, onmogelijkheden en praktische toepasbaarheid van digitale transformatie en Industrie 4.0.
De deelnemers zijn zaakvoerders, verantwoordelijken productie, kwaliteit, engineering, maintenance, innovatie van productiebedrijven en toeleveranciers.

Het maximum aantal deelnemers voor Scouting Industrie 4.0 is beperkt tot 15.

Het traject

Het traject bestaat uit 4 sessies.

Op ontdekking - dinsdag 11 mei 2021 / dinsdag 8 juni 2021 / dinsdag 21 september 2021 / dinsdag 12 oktober 2021

U ontdekt welke de meest haalbare digitaliseringsacties zijn voor uw productie-omgeving en u toetst deze af aan de waardestrategie van uw bedrijf. U maakt kennis met diverse reeds ontwikkelde Industrie 4.0 - demonstrators die toepasbaar zijn in uw kmo. U eindigt met inspiratie en een actieplan voor uw bedrijf en op basis van uw technologieroadmap worden de verschillende financierings- en eventuele subsidiemogelijkheden geschetst.

Expertise

Het traject wordt begeleid door experten terzake van Vlaio (Team Bedrijfstrajecten) en Flanders Make. Team Bedrijfstrajecten van Vlaio ondersteunt en adviseert kmo’s bij de innovatie in hun onderneming. Flanders Make is het Vlaamse strategische onderzoekscentrum voor de maakindustrie. Flanders Make biedt actieve ondersteuning aan bedrijven voor het ontwikkelen en optimaliseren van hun producten en productieprocessen.

VLAIO - VOKA

Flanders Make

Contactpersoon

Marijke Bouciqué

Kennis & advies/Innovatie - Innovatie & digitalisering

Adres

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen
President Kennedylaan 9A
8500 Kortrijk

Wanneer

Prijs

  • Voka-leden: 1000 euro (excl. btw)
  • Niet-leden: 1000 euro (excl. btw)

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Kosteloos annuleren kan enkel per mail naar de genoemde verantwoordelijke van het event en dit tot 24 uur voor aanvang. Bij laattijdige annulatie zal een no show fee van 30 euro aangerekend worden. U kunt zich wel laten vervangen door een collega die aan de doelgroep voldoet.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier uw vraag
Accent
ING
Proximus
SD  Worx
CRM Group