Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
Voka Lerend Netwerk

Scouting 4.0 - Smart logistics & warehousing

Logistiek en Transport

Kijk binnen bij topbedrijven!

Kosten besparen en efficiënter werken? Dan is Smart Logistics de sleutel tot succes!

Door slimme oplossingen in te zetten, kun je jouw logistieke processen optimaliseren en de beschikbare capaciteit maximaal benutten. Vergeet inefficiënties en vertragingen - met Smart Logistics worden jouw processen gestroomlijnd en geoptimaliseerd.

Maar wat zijn de concrete voordelen? Denk aan duurzamer werken door optimalisatie van routes en het verminderen van brandstofverbruik. Minder uitstoot, een schonere omgeving, en snellere leveringen.

Hoe kun je zelf aan de slag gaan met Smart Logistics? Het begint allemaal met het in kaart brengen van je logistieke processen. Neem deel aan deze inspiratietour waarin we je alles vertellen over het optimaliseren van opslag en transport. Ontdek hoe je met Smart Logistics jouw bedrijf naar een hoger niveau kunt tillen!

Op het programma

Elke sessie ben je te gast bij een andere onderneming die uitblinkt in innovatieve en slimme logistieke processen. Zij delen hun best practices en valkuilen met jou zodat jij met een voorsprong zelf aan de slag kunt gaan!

Elke sessie sluiten we af met netwerking bij een hapje en drankje.

logo's bedrijfsbezoeken
Log!Ville | 21 mei 2024

Welkom bij Log!Ville, waar logistiek & innovatie samenkomen in een ecosysteem voor de logistiek.

Door middel van visualisatie, maatwerk en digital storytelling worden we ondergedompeld in de logistiek van de toekomst. Deze ervaring is van onschatbare waarde. In het demonstratiecentrum zijn de meest recente technologische ontwikkelingen voor de supply chain te vinden.  

Je krijgt demonstraties van oplossingen bij onder andere DHL, Siemens, Toyota, ExoVibe en vele andere bedrijven.

Locatie: Log!Ville, Galileilaan 3 in Niel 

ABB Robotics Solutions | 11 juni 2024

Toepassingen en projecten met robots  

Ontdek de toekomst van geautomatiseerde logistiek met ABB Robotics. Als leider in robotoplossingen voor logistiek, nodigen we je uit om diepgaande inzichten te verkrijgen in hoe innovatieve technologieën distributie- en fulfilmentcentra van de toekomst mogelijk maken. Met de sterke focus op applicaties, modulaire oplossingen en uitgebreide serviceondersteuning, kunnen ze samen een perfect evenwicht creëren tussen volume, flexibiliteit, snelheid en nauwkeurigheid. Kom en ontdek hoe ABB Robotics je logistieke processen kan transformeren en je concurrentiepositie kan versterken. 

Locatie: Intrion (ABB Robotics Solutions), Guido Gezellestraat 126 in Huizingen 

GC Europe | 25 september 2024

GCE verhoogde zijn magazijncapaciteit zonder fysiek uit te breiden. Hoe? Dankzij een hoge mate van automatisering. Ze hielden daarbij rekening met de trend waarbij vaker en in kleinere hoeveelheden bestellingen geplaatst worden en met hun actuele SAP-configuratie. Het resultaat? Een opslagcapaciteit die effectief verdubbeld is en een drastisch toegenomen efficiëntie. Onder het nieuwe concept werd een volledig geautomatiseerd deel van het magazijn gecreëerd waar het principe van 'goederen naar mens' zal worden toegepast en uitgewerkt. Na verschillende tests is het gebouw klaar om in april 2024 in gebruik genomen te worden.

Locatie: GC Europe, Interleuvenlaan 33 in Heverlee 

Zenith Graphics | 24 oktober 2024

Bram Hoydongs, Supply Chain Manager, en Kurt Persoons, Managing Partner bij Zenith Graphics Solutions nemen je mee achter de schermen van deze drukkerij. Ze zijn expert in het ontwerpen, produceren en installeren van decoratieve en functionele graphics voor voertuigen, machines, gebouwen en treinen.

Tijdens deze sessie krijg je een inzicht hoe zij zorgen voor een optimaal beheer van de voorraden aan afgewerkte producten en grondstoffen.

Locatie: Zenith Graphics, Alfons Gossetlaan 30 bus A in Groot-Bijgaarden 

DHL Supply Chain/Pharma Logistics (met DC Wise) | 12 november 2024

Automatisering als bondgenoot! We brengen een bezoek aan de nieuwe DHL Supply Chain Campus in Brussel gespecialiseerd in de ondersteuning van Farmaceutische klanten. DCwise, een adviesbureau gespecialiseerd in magazijnoperaties, gidst je samen met het DHL team door de toepassing van automatisering (van automatische opslag, over moderne versie van pick to light,...) om tot een uiterst efficiënt en kwalitatief hoogstaand proces te komen voor piecestromen. 

Locatie: DHL Pharma Logistics, Industriezone Laekebeek, Jozef Huysmanslaan 107 in Beersel 

Robonext | 26 november 2024

Je wordt ontvangen door Joris van Ostaeyen, managing partner en co-founder van Robonext. Zij zijn gespecialiseerd in het automatiseren van administratieve processen.

Tijdens deze sessie komen diverse automatiseringscases aan bod in uiteenlopende sectoren. De focus ligt op de toepassing van software automatisering binnen logistieke en supply chain processen.

  • Orderverwerking binnen Manufacturing en Logistiek
  • Automatiseren van aankoopadministratie
  • Automatisering van boekhoudkundige processen (bvb. verwerking leveranciersfacturen)
  • Master data beheer 

Locatie: BLWRK, Binnenfort Fort 5, Vestinglaan 55 in Edegem 

Voor wie is dit traject?

Supply Chain Managers, Warehouse Managers, IT-managers, Procurement Managers, Innovation Managers, Logistieke Managers, Plant Managers en bedrijfsleiders van bedrijven die hun globale logistieke keten willen digitaliseren/automatiseren.

Adviesverlenende diensten-, service- en consultancy bedrijven kunnen niet deelnemen.

Met de steun van

logo vlaio digitalis smarthub

Contactpersoon

Roel Raymaekers

Manager Duurzaam en Innovatief Ondernemen

Wanneer

Prijs

€1.000 (excl. btw)

Deze prijs is mogelijk dankzij de financiële steun van het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen via het programma ‘Samen voor sterk ondernemen’.

Voorwaarden

Concurrenten van gastbedrijven kunnen geweigerd worden voor desbetreffende bedrijfsbezoek.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Lees hier onze annulatievoorwaarden.

Proximus