Skip to main content
Sales Leaders

Sales Leaders

Het nieuwe Leaders traject, bestaande uit 4 sessies, brengt u een combinatie van inspirerende voordrachten en interessante bedrijfsbezoeken. We reiken u graag best practices aan op het gebied van sales. Dit exclusieve, high level traject werd ontworpen voor de rechterhand van de CEO/zaakvoerder (director) en wordt dan ook voor deze groep voorbehouden. 

Sessie 1: Basisingrediënten om iemand te raken. - 1 april 2021 van 17.30 tot 19.00 uur met aansluitend diner.

Verhalen brengen mensen in beweging. Tijdens de eerste sessie vertelt Lies Martens dat storytelling een effectief middel is om anderen te inspireren, een idee of project krachtig naar voor te brengen en de betrokkenheid en motivatie te vergroten. Hoe kunnen we anderen overtuigen met een goed verteld verhaal en zo de presentatie, idee of project naar een hoger niveau brengen? Hoe kan een boodschap kort maar krachtig verpakt worden zodat de inhoud blijft plakken? Hoe zit een sterk verhaal in elkaar en hoe wordt iemand een inspirerende verteller?

Spreker

Lies Martens, vroeger bekend van radio en tv, is een deskundige ter zake. Ze presenteerde op de openbare omroep jarenlang de consumentenprogramma's ‘Ombudsjan’ en ‘Klant of koning’. Als media professional analyseert ze de fouten die bedrijven maken wanneer ze in crisissituaties met de pers communiceren.

Doelgroep

Sales director, rechterhand zaakvoerder of CEO.

Locatie

n.t.b.

 

Sessie 2: Mijn sales boosten door de implementatie van een Sales Excellence / Sales Enablement organisatie. - 1 juni 2021 van 17.30 tot 19.00 uur met aansluitend diner.

In een tweede sessie bekijkt Leon Weerts hoe we als bedrijf onze sales kunnen boosten. Het omvormen van de organisatie in een Sales Excellence / Sales Enablement organisatie vormt de sleutel tot succes.  

Leon vertelt welke weg we hiervoor moeten bewandelen. Hoe slagen we erin om Sales, Marketing, IT, HR, enz… samen te laten werken met dat ene doel: hoe als bedrijf de klant een ongelofelijke ervaring bieden.

Spreker

Leon Weerts is ervaringsdeskundige. Alvorens zelfstandig consultant te worden, was hij jarenlang Commercial Excellence Consultant bij Air France KLM waar hij ruime ervaring opdeed in het implementeren van Commercial Excellence programma’s.

Doelgroep

Sales director, rechterhand zaakvoerder of CEO.

Locatie

n.t.b.

 

Sessie 3 en 4

Tijdens de derde en vierde sessie, die zullen georganiseerd worden na de zomer, gaan we nog dieper in op deze thematiek. We zullen 2 bedrijven bezoeken, waarvan 1 in het buitenland, die een Sales Excellence organisatie geïmplementeerd hebben: hoe realiseerden ze de change bij de medewerkers, wat zijn nuttige tips en wat zijn de valkuilen waarvoor moet opgelet worden?

Voor meer info over dit traject kunt u contact opnemen met Johan Van Gool.

Contactpersoon

Johan Van Gool

Member services/projectbegeleider finance

Wanneer

Prijs

  • Voka-leden: 1450 euro (excl. btw)
  • Niet-leden: 2000 euro (excl. btw)

U kunt gebruikmaken van de kmo-portefeuille. Uw aanvraag dient te gebeuren ten laatste binnen de 14 kalenderdagen na de eerste sessie. Registratienummer: DV.O104126. 

Bij een tweede inschrijving krijgt u 10% korting.

KMO-portefeuille

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Kosteloos annuleren kan enkel per mail naar de genoemde verantwoordelijke van het event en dit tot 24 uur voor aanvang. Bij laattijdige annulatie zal een no show fee van 30 euro aangerekend worden. U kunt zich wel laten vervangen door een collega die aan de doelgroep voldoet.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Vraag het @ Voka
ING
Proximus
SD  Worx
CRM Group