
Salary split
De regels, gevolgen, valkuilen en voordelen van een internationale salary split? Die ontdek je op 16 maart 2021 tijdens onze verhelderende opleiding!
Een internationale salary split is van toepassing wanneer het salaris van een werknemer voor de belastingheffing aan twee of meer landen toerekenbaar is. Deze situatie kan op verschillende manieren ontstaan, bijvoorbeeld als een werknemer geheel of gedeeltelijk in een ander land werkt dan het land waarin hij woont. Het gevolg? De werknemer wordt belastingplichtig in het land waar hij werkt, terwijl hij dat ook nog altijd is in het land waar hij woont. Dat betekent dat er dubbele belastingheffing ontstaat. Er bestaan belastingverdragen en andere nationale en internationale fiscale regels om dat te voorkomen.
In deze opleiding zoomen we in op de spelregels van een salary split en ontdek je wat je rechten en plichten als werkgever of werknemer zijn.
Deze opleiding behandelt vijf thema's:
- Sociale zekerheid:
- In welk land moet je socialezekerheidsbijdrage betalen?
- Welke gevolgen heeft dat voor je rechten in de sociale zekerheid?
- Wat gebeurt er met je extralegale voordelen?
- Fiscaliteit:
- Wanneer is de 183 dagenregel van toepassing?
- Wat zeggen de dubbelbelastingverdragen?
- Welk voordeel kun je dankzij een optimale salary split realiseren?
- Geldt dat ook voor bezoldigde bestuurders?
- Zijn onze buurlanden interessante landen om een salary split te verwezenlijken?
- Arbeidsrecht:
- Hoeveel arbeidsovereenkomsten moet je als werkgever opstellen?
- Wat is het toepasselijk recht?
- Wat als de salary split stopt?
- Hoe beeïndig je de arbeidsovereenkomst met een split?
- To do's op populaire verloningsthema's en quid payroll?
- de bedrijfswagen
- de groepsverzekering
- de kostenvergoedingen
- de maaltijdcheques
- Hoe zit de payroll in elkaar? Is een payroll in het buitenland noodzakelijk?
Deze opleiding is vooral gericht op mensen die werken in een internationale context en vertrouwd zijn met salary splits. Wie geen voorkennis of ervaring heeft, kan ook aansluiten om een basiskennis over salary splits te verwerven.
Sébastien Thijs, Senior Counsel Employment K law
Sébastien Thijs (29) is licentiaat in de Rechten (2003, KU Leuven). Aan de ULB specialiseerde hij zich in Sociaal Recht, en aan de KU Leuven volgde hij een aanvullende leergang Pensioenrecht.
Drie jaar lang was Thijs advocaat sociaal recht bij Monard-D’Hulst. Sinds januari 2007 gaf hij Arbeidsrecht aan de XIOS Hogeschool Hasselt. In oktober 2007 werd Thijs dan legal consultant social law bij Deloitte Tax & Legal Services. Sinds 2008 doceert Thijs Sociale Wetgeving voor Syntra. Vandaag is hij Director bij K law Advocaten (Hasselt).
Els Van Ham, manager KPMG Tax & Legal Advisers
Els Van Ham is Senior Manager bij KPMG en is gespecialiseerd in Reward Practice.
Erkenningsnummer KMO-portefeuille:
DV.O105507
Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.
Aantal opleidingsuren: 2 uren