Skip to main content
Map

Ruimte voor bedrijven

Debatcyclus ‘Brussel-Vlaanderen: Samen groeien!’ – Sessie 3

Ontdek nieuwe ruimte voor bedrijven: het NAVO-terrein, de Kanaalzone en de Heizel

Vind je in Brussel en de rand geen ruimte meer voor jouw onderneming? Ontdek de nieuwe ruimte die voor ondernemingen ontwikkeld wordt in de Brusselse metropool. Op de oude NAVO-terreinen (Evere-Zaventem), in de kanaalzone (Brussel, Machelen, Vilvoorde) of op de Heizel (Brussel-Grimbergen). De betrokken Vlaamse en Brusselse topambtenaren geven je een stand van zaken, en gaan in debat over de verdere ontwikkeling van ruimte voor bedrijven in de Brusselse metropool.

Programma

  • 11u00: Onthaal
  • 11u15: Welkomstwoord door Jan Van Doren, directeur Voka Metropolitan – Ruimtelijke uitdagingen en opportuniteiten voor het aantrekken van ondernemingen in de Brusselse metropool
  • 11u30: Presentatie van drie grote werven: herontwikkeling van de Defensiesite, herontwikkeling van Buda+ en de aansluitende zone Schaarbeek-Vorming en de herontwikkeling van het Heizelplateau. Aansluitend dialoog tussen de sprekers over de samenwerking Brussel-Vlaanderen rond deze werven.
  • 13u00: Conclusies en vragenronde
  • 13u15: Lunch en netwerking
  • 14u00: Einde

navo

De gewezen NAVO-terreinen gespreid over Evere en Zaventem, een belangrijke zone in herontwikkeling.

Sprekers

CabusProf. dr. Peter Cabus
Secretaris-Generaal
Departement Omgeving Vlaanderen

 

Sabine JonckheereAntoine De Borman
Directeur-generaal  
perspective.brussels

 

sandersTom Sanders
Directeur strategie
perspective.brussels

 

Dit is de derde en laatste sessie in het kader van de debatcyclus “Brussel-Vlaanderen, samen groeien”. We brengen beleidsactoren uit Brussel en Vlaanderen samen rond de tafel om hun projecten en samenwerking te bekijken die zorgen voor meer groei in de Brusselse metropool. Op 10 juni brachten we VDAB en Actiris samen om te kijken hoe ze meer Brusselaars aan de slag kunnen krijgen in Vlaanderen. Op 12 september bekeken we met De Lijn, MIVB, en NMBS hoe we de omslag naar een duurzame mobiliteit, met minder files, kunnen maken.

Bereikbaarheid

Auto

Opgelet, het is niet mogelijk om te parkeren bij KPMG zelf. Gelieve in plaats daarvan te parkeren op de luchthavenparkings P1 en P2. Na afloop van deze activiteit ontvang je een parkingticket om de parking kosteloos uit te rijden.

Trein

De locatie is eenvoudig te bereiken vanuit het Station Brussels Airport. Bekijk hier hoe je naar KPMG wandelt.

Met de steun van

kpmg

 

 

 

 

 

 

Contactpersoon

Adres

KPMG Belgium
Luchthaven Brussel Nationaal 1K
1930 Zaventem

Wanneer

Prijs

Gratis voor leden Voka Metropolitan en Voka Vlaams-Brabant.

Bent je geen lid maar heb je interesse om deel te nemen? Neem dan contact op met Rachida Bou M’Barek.

Annulatievoorwaarden: je deelname annuleren kan tot uiterlijk 15 november. Ben je ingeschreven maar niet aanwezig, dan rekenen we 60 euro aan om gemaakte kosten te dekken.

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.