Skip to main content
Map

Robotic Process Automation in Finance

  • Online

Veel bedrijven, zowel grote bedrijven als kmo’s, ontdekken tegenwoordig de voordelen van Robotic Process Automation voor het automatiseren van routinetaken. Robotic Process Automation of RPA is een softwaretechnologie waarmee je digitale werknemers of softwarerobots kan creëren die repetitieve taken automatisch uitvoeren. Het onderzoeksbureau Gartner bestempelde RPA onlangs als de snelst groeiende softwaremarkt ter wereld! Aangezien met RPA vaak een zeer snelle Return on Investment kan gerealiseerd worden, staat deze technologie bekend als het laaghangend fruit binnen Artificiële Intelligentie. Deze opleiding belicht concrete toepassingen van RPA binnen Finance, waarbij zowel toepassingen voor grote bedrijven als voor kmo’s aan bod komen.

Vaak wordt RPA toegepast binnen de financiële afdeling, bijvoorbeeld voor het verwerken van facturen en betalingen, voor het beheren van master data en voor een breed gamma aan repetitieve handelingen in backoffice, accounting of controlling. Deze opleiding belicht concrete toepassingen van RPA binnen Finance, waarbij zowel toepassingen voor grote bedrijven als voor kmo’s aan bod komen. 

In deze blogpost ontdek je alvast 12 toepassingen van Robotic Process Automation.

Programma

Tijdens deze sessie komen de volgende onderwerpen aan bod: 

  • Wat is RPA? 
  • Live demo’s van RPA-robots binnen finance 
  • Toelichting van praktijkcases van RPA binnen finance 
  • Hoe succesvol RPA toepassen en schalen?

Doelstelling

Na deze opleiding ken je de meerwaarde van softwarerobots binnen finance aan de hand van concrete cases en live demo’s en heb je een stevige basis mee om mee te nemen naar de eigen organisatie. 

Doelgroep en voorkennis

Deze sessies richten zich op beslissingsnemers of project/program managers met interesse in toepassingen van Robotic Process Automation voor finance. De opleiding staat open voor deelnemers uit verschillende sectoren, zoals diensten, zorg, maakindustrie, nutsvoorzieningen, etc. RPA is zowel interessant voor grote als middelgrote ondernemingen. Er is geen technologische voorkennis vereist. Zowel bedrijven die nog niet actief zijn rond RPA als diegenen die er al wel mee bezig zijn, mogen aansluiten. 

Docent

Joris Van OstaeyenDr. ir. Joris Van Ostaeyen is Chief Strategy Officer bij Robonext, een IT service bedrijf gespecialiseerd in de implementatie van Robotic Process Automation en Artificial Intelligence. Meer informatie op www.robonext.eu 

Partnerlogovlaio

Contactpersoon

Joël Dewalheyns

Adviseur Innovatie & Digitalisatie

Wanneer

Prijs

Gratis!

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Proximus