Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Netwerk Public Affairs - Meet the President, Paul Magnette (PS)

We nodigen u graag uit voor een nieuwe sessie van het Voka Netwerk Public Affairs: in onze reeks “Meet the President” zullen we Paul Magnette, voorzitter van de PS ontvangen.

Sinds 2007, toen hij zijn eerste ministerpost in de Waalse regering bekleedde, is Paul Magnette niet meer weg te denken uit de politiek. Hij was achtereenvolgens federaal minister in de interim-regering-Verhofstadt III, regeringen-Leterme I en II en in de regering-Di Rupo. Daarna werd hij Minister-President van de Waalse Regering. In zijn thuisstad Charleroi is hij sinds 2012 burgemeester.
 
Binnen de PS werd Magnette eerst interim-voorzitter, tijdens het premierschap van Elio Di Rupo en later, in 2019, won hij de voorzittersverkiezingen. Recent werd hij, als enige kandidaat, met 93,5% van de stemmen herverkozen. Hij is zonder tegenspraak de sterke man van de partij, die ook op federaal niveau heel zwaar weegt op het beleid. De strijd naar de verkiezingen in 2024 is al ingezet door de PS, die naar eigen zeggen wil inzetten op een “sterk en progressief project dat een antwoord biedt op de verwachtingen van de mensen”. Wat dit precies zal inhouden en voor welke dossiers de PS zich in de strijd zal werpen, dat zullen we horen van Paul Magnette op 5 juni. 

Het wordt zoals steeds een interactieve avond, met focus op een vertrouwelijk en open debat. 

Neemt u ook deel? Schrijf dan nu in. 
 

Wanneer

Prijs

Deelname is gratis, maar inschrijven verplicht.

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

imu - vzw - Uzbrussel