Skip to main content

Prospecteren als een pro

Leer het abc van spelenderwijs nieuwe klanten aantrekken

Ervaren verkoopmedewerkers weten beter dan wie ook dat prospecteren niet altijd even eenvoudig is. De opleiding 'Prospecteren als een pro' helpt je om toch spelenderwijs nieuwe klanten aan te trekken.

Met een vaste groep kom je zes keer samen. Een professionele coach zorgt voor gerichte begeleiding, zodat je al snel potentiële klanten beter weet te benaderen. De opgestoken theorie zet je ook meteen in de praktijk om. Want prospecteren als een pro leer je alleen door dat goed in te oefenen.

PROGRAMMA

Sessie 1: De beginselen van communicatie en telefonie

Jouw communicatie is onmiskenbaar belangrijk bij koude prospectie. Succesvol prospecteren doe je niet door voortdurend zelf het woord te nemen. Je moet net gerichte vragen stellen, durven doorvragen, …  In deze sessie leer je onder meer hoe je jouw basiscommunicatie goed krijgt, hoe je een pakkende openingszin formuleert en op welk tempo je best praat.

Sessie 2: Bouwen aan een open gesprek

Hoe kom je tot een open gesprek met jouw gesprekspartner? Hoe slaag je erin om bij hem een luisterend oor te vinden? Die antwoorden krijg je in deze sessie. Je focust op jouw pitch via de telefoon, die jouw contacten echt benieuwd maakt naar de rest van jouw boodschap.

Sessie 3: Aan het werk in rollenspelen

 Oefening baart kunst! In rollenspelen oefen je de aangeleerde technieken in.

Sessie 4: Doelgroepen afbakenen & koude prospectie en netwerken
  • Hoe bepaal je jouw doelgroep? Welke klanten contacteer je en welke niet?
  • Welk verhaal breng je bij een onaangekondigd bezoek aan een potentiële klant? Hoe smeed je nieuwe contacten tijdens het netwerken? Hoe knoop je met hen een gesprek aan?
Sessie 5: Koud prospecteren

Je gaat aan de slag met koude prospectie.

Sessie 6: Laatste werkpunten bijschaven

Je oefent alle opgedane kennis in. In een rollenspel schaaf je jouw grootste werkpunten verder bij.

DOELGROEP
Iedereen die regelmatig (koud) moet prospecteren, afspraken moet maken en nieuwe klanten moet vinden, maar daarbij moeilijkheden ondervindt of dat liever uitstelt.

SPREKER
Serge Dal Bosco is een gecertificeerd DiSC-trainer, met ruim 25 jaar ervaring in communicatie, verkoop- en managementtechnieken. Hij past zich aan jouw persoonlijkheid en gedragsstijl aan, zodat jij zoveel mogelijk uit deze training kan halen.

Contactpersoon

Margo Mathys

Coördinator opleidingen en lerende netwerken

Adres

Zetel Antwerpen
Markgravestraat 12
2000 Antwerpen

Wanneer

Prijs

Als lid betaal je 775 euro (excl. 21 % btw) voor het volledige traject.
Als niet-lid betaal je 1095 euro (excl. 21 % btw) voor het volledige traject.

Voorwaarden

Annulatie
Annuleren kan enkel schriftelijk tot en met 13 oktober 2022. Nadien blijft het volledige bedrag van de factuur verschuldigd. Een ingeschreven deelnemer mag zich wel door een andere persoon laten vervangen. De Kamer behoudt zich het recht om de opleiding te annuleren indien, ondanks alle inspanningen, de omstandigheden ons ertoe dwingen. Het volledige inschrijvingsgeld wordt dan teruggestort.

Kmo-portefeuille
Recupereer een deel van je opleidingskosten via de kmo-portefeuille. De aanvraag moet ten laatste twee weken na de start van de opleiding gebeuren op www.kmo-portefeuille.be.
Indien je beroep doet op de kmo-portefeuille, dien je nog btw op de volledige opleidingskost te betalen.

Benodigde informatie kmo-portefeuille
Het registratienummer van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland: DV.O104083.
Type dienstverlening: opleiding
Datum inschrijving: 7 maart 2022
Projectbedrag: €775 voor leden, €1095 voor niet-leden
Aantal opleidingsuren: 18

Coronamaatregelen
Deze activiteit wordt georganiseerd met respect voor de veiligheidsmaatregelen die op dat moment gelden. We houden ingeschreven deelnemers een week vooraf op de hoogte over eventuele extra maatregelen of wijzigingen.

Privacy
Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende