Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Webinar - Preventie en re-integratie van (langdurig) zieken

  • Online

Voka nodigt u graag uit voor het webinar 'Preventie en re-integratie van (langdurig) zieken' 

Herbijk het webinar

De massale uitval door ziekte stelt werkgevers voor grote uitdagingen, zeker in tijden van krapte op de arbeidsmarkt. Naast de uitdagingen rond tijdelijke vervangingen komt de uitval ook met een kostprijs: de jaarlijkse kost van het ziekteverzuim in een onderneming bedraagt gemiddeld €1.100 per voltijds equivalent. Daar komen nog de indirecte kosten bij voor productiviteitsverlies en het missen van groeikansen. Ook voor de samenleving komt de massale ziekte-uitval met een grote kostprijs in de vorm van uitkeringen en medische kosten. De federale regering hervormde het re-integratietraject danig met oa terug-naar-werk-coördinatoren, responsabilisering en een “loskoppeling” van beëindiging omwille van medische overmacht. 
Voka wil de voortrekker zijn in het aanpakken van het probleem van (langdurige) afwezigheid door ziekte, hiertoe ontwikkelde de Voka Health Community, samen met verschillende partners, een praktische Voka Wijzer ‘Preventie en re-integratie van (langdurig) zieken’, met alle bouwstenen voor een integraal preventie-, verzuim- en terugkeerbeleid. 

Tijdens dit Webinar analyseert Voka expert Daan Aeyels (Senior adviseur Welzijns- en Gezondheidsbeleid) de cijfers en het beleid rond ziekteverzuim.  Advocaat Eveline Ankaert (Counsel – advocaat arbeids- en gezondheidsrecht bij Lydian) gaat dieper in op de nieuwe regelgeving rond re-integratie van medewerkers na (langdurig) ziekte. Wat zijn de bouwstenen van een re-integratiebeleid en hoe kunnen bedrijven hierop inspelen?

Wil u deelnemen aan deze webinar op 13/03, 12h-13h? Registreer u nu. 

Wanneer

Prijs

Deelname is gratis maar inschrijven verplicht.

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

imu - vzw - Altez
imu - vzw - Uzbrussel