Skip to main content

Plato Toeleveranciers aan de Retail

Ben je actief als toeleverancier aan de retailsector en wil jouw netwerk verbreden en nieuwe opportuniteiten ontdekken? Deel dan kennis en ervaringen met collega-toeleveranciers. 

Inhoud van het traject

De retailmarkt is in constante verandering. Op de hoogte blijven van alle nieuwe trends is niet vanzelfsprekend. Er zijn oneindig veel uitdagingen. Een heldere strategie is dan ook noodzakelijk.

In dit Plato-traject brengen wij 15 gelijkgestemde toeleveranciers aan de retailsector samen om in een open en vertrouwelijke omgeving ervaringen en knowhow met elkaar te delen.

Uitdagingen die aan bod komen:

Jullie bepalen zelf de topics die in de sessies aan bod zullen komen, maar hieronder alvast enkele voorstellen:

 • Commerciële strategie
 • Lever SLA’s
 • Contracten 
 • E-commerce, longtail
 • Supply Chain 
 • Internationalisering
 • Crisis Management
 • Personeelsbeleid

Verloop van het Plato-traject

 • Kick-off op 25 september 2020
 • 10 maandelijkse sessies, verspreid over 1 jaar
 • 1 informele sessie
 • 1 overkoepelende sessie met alle andere Plato-groepen.
 • Begeleiding door 2 ervaren mentoren en een Voka-coördinator

Mentoren

Wendy Verborgh

Als Management Consultant bij Möbius heeft Wendy ruime ervaring bij het ondersteunen van bedrijven actief in de retailsector op vlak van digitale transformatie, klantenervaring en strategie.

 

Wendy Verborgh

Pascal Cnudde

Pascal maakte carrière in sales en marketing in retail en foodservice. Hij had opeenvolgende functies als Key Accountmanager, Sales Manager, Benelux Foodservice Director en deed ervaring op in bedrijven als Pietercil Resta, Stimorol, Yakult, Chiquita, Danone en La Lorraine. Specialisatie in strategic thinking, onderhandelen en people management.

Pascal Cnudde

"Sommige dingen kan ik niet bespreken met medewerkers of familie en waarover ik anders helemaal alleen zou moeten nadenken. Dat kan wel binnen een Plato-groep."

Luc Aelterman (Confidas)

Getuigenis van Luc Aelterman (Confidas)

"Ik nam vorig jaar deel aan Plato Toeleveranciers Retail en schreef mij net opnieuw in. 3 jaar geleden nam ik Confidas over van de oprichter. Als ‘jonge’ ondernemer was ik op zoek naar een manier om mijn netwerk uit te bouwen binnen de kmo-wereld. Daarnaast leverde Confidas tot voor de overname nog niet aan de retail. We maakten de strategische keuze om dit wel te doen en sterk op dit segment in te zetten. Voor beide redenen schreef ik mij in eerste instantie in voor deze Plato-groep. Als bonus blijkt dat er in onze groep een hoog niveau van vertrouwen is. Op het einde van elke sessie houden we een zogenaamde tour de table en komen de meest uiteenlopende thema’s aan bod. Tijdens de informele momenten is er echt de ruimte om allerlei zaken af te toetsen en ervaringen te delen. Dit zijn zaken waarvoor ik niet steeds terecht kan bij medewerkers of familie en waarover ik anders helemaal alleen zou moeten nadenken."

Getuigenis van een deelnemer

Overtuigd?

Stuur een mailtje naar Nathalie Van de Kerchove of bel 0473 66 08 28 voor meer informatie of schrijf u in op deze pagina.

Contactpersoon

Nathalie Van de Kerchove

Opleidingen - Groeitrajecten

Wanneer

Prijs

Voka-leden: € 1200 (excl. btw)

Niet-leden: op aanvraag

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Agentschap innoveren & ondernemen

 

 

 

Domestic Services
Banque de Luxembourg
Deloitte
ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx
BovaEnviro+
GutzandGlory
G4S
Soundfield
Jobat