Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
Voka Lerend Netwerk

Plato Next Generation

Sta jij klaar om het familiebedrijf over te nemen? Of zit je al middenin de transitie? Plato Next Gen helpt je met alle vragen die op je afkomen. Een klankbord van en voor de volgende generatie ondernemers.

Als opvolger in een familiebedrijf treed je in hele grote voetsporen. En daar komen heel wat onzekerheden bij kijken. Hoe communiceer je vlot met alle generaties? Zal iedereen jou aanvaarden als opvolger? Voldoe je aan de verwachting van je familie, én van je collega’s? En uit welke stappen bestaat dat complexe overdrachtsproces? 

Je bent gelukkig niet alleen. Bij Plato Next Gen brengen we 15 opvolgers samen, om gedeelde uitdagingen te bespreken en concreet aan te pakken. Het traject biedt je een klankbord dat je ondersteunt bij elke stap van de overdracht. 

Hoe ziet dat eruit?

  • Een jaar lang, 10 sessies 
  • Een doorwinterd mentorenteam dat de sessies begeleidt en jou coacht
  • Een traject op basis van jouw noden met inzichten van expert-sprekers

Je prikt de thema’s vast die voor jou en je collega-opvolgers belangrijk zijn. Wat is je leiderschapsstijl? Hoe word je gezien als meer dan enkel ‘(klein)kind van’? Hoe bewaak je je work/life-balans? Wat met familiale versus corporate governance? Hoe zet je verandering in gang? Waar hou je financieel en juridisch rekening mee? 

Jullie beslissen wat gedurende het Plato-jaar aan bod komt. Waar nodig doen we voor de sessies beroep op externe sprekers met een specifieke expertise in het gekozen topic. 

Iets voor jou? Je kan meteen inschrijven via de inschrijfknop op deze pagina. Wil je liever wat meer info, prik dan een momentje in de agenda van Plato-coördinator Manon.

Praktisch

  • Kick-off | 13 september: Kennismaking met de groep en themabepaling voor de rest van het jaar. 
  • 9 inhoudelijke sessies: Data, locatie en thema’s samen vast te leggen. Waar mogelijk gaan de sessies bij de deelnemers door. 
  • Prijs: tbd

Voor wie?

Voor opvolgers van familiebedrijven die klaarstaan voor overdracht of het proces al gestart zijn, en begeleiding willen in hun traject. 

Toegankelijkheid

Heb je nood aan specifieke assistentie of kunnen we dit traject toegankelijker voor je maken? Stuur je opmerking mee in bij je inschrijving en we bekijken in samenspraak de mogelijkheden.
 

Contactpersoon

Manon Verhaegen

Coördinator lerende netwerken

Wanneer

Voorwaarden

Door je in te schrijven voor dit Plato-traject ga je akkoord met de algemene voorwaarden die je hier kan lezen.

Kmo-portefeuille
De kmo-portefeuille is voor deze opleiding niet van toepassing.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

AW_Welt_6stappenplan
Banner belgian coast hotels