Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Plato Familiebedrijven

Aan de slag gaan in het familiebedrijf is een uitdagend engagement. Heb je nood aan een klankbord? Deel kennis en ervaring met gelijkgestemden en groei als ondernemer.

Wat is het Plato-traject?

Plato is een peterschapsproject waarbij doorwinterde kaderleden uit grote bedrijven of bedrijfsleiders van KMO’s een vaste groep van 12-15 beslissingsnemers gedurende 1 jaar begeleiden tijdens maandelijkse sessies. Zij stimuleren en ondersteunen vooral de groep om zoveel mogelijk ervaringen uit te wisselen. 

De noden, behoeften, knelpunten en concrete vragen van de groepsleden vormen het uitgangspunt om de 10 sessies een invulling te geven. Jij bepaalt dus samen met je collega-deelnemers welke thema’s aan bod komen.

  • 10 maandelijkse sessies m.u.v. vakanties en feestdagen
  • Plato Summerdrink (juni) & Plato Kerstdrink (december) 

Voor wie?

Plato Familiebedrijven is ideaal voor jonge ondernemers die streven naar de continuïteit van het familiebedrijf en de toekomstige strategie van het bedrijf verder gaan bepalen.
 

Waarom Plato?

  • Uniek peterschapsproject: Begeleiding door twee ervaren ondernemers die zelf actief zijn binnen het familiebedrijf
  • Vaste vertrouwensgroep van 10 tot 15 gelijkgestemden
  • Netwerkplatform, klankbord, kennisoverdracht & ervaringsuitwisseling
  • Doel: groeien als ondernemer én onderneming
  • Focus op knelpunten, noden en verwachtingen van de groepsleden
  • Groepsindeling: geen concurrenten, diverse grootten en sectoren

Hoe ziet een Plato-sessie eruit?

Inspirerende getuigenissen en boeiende sprekers komen samen tijdens collectieve sessies. De onderwerpen variëren van algemeen management, strategische besluitvorming en leiderschapsontwikkeling tot het begrijpen van de unieke dynamiek binnen familiebedrijven.

Elke sessie wordt begeleid door ervaren mentoren, deze fungeren als moderator en geven eerstelijnsadvies. Er is de mogelijkheid om ideeën, vragen en uitdagingen te bespreken en te delen.

  • Timing: 18u ontvangst met catering, 19u start sessie, 22u napraten met een drankje
  • Locatie: Voka – KvK Limburg of bij één van de groepsleden

Contactpersoon

Julie Oris

Adviseur eigenaar-ondernemers

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

1.000 euro (excl. btw)

Voorwaarden

Bij annulering van je deelname op minder dan 30 dagen voor aanvang van het traject heeft de opleidingsverstrekker Voka - Kamer van Koophandel Limburg recht op 10% van het totaalbedrag van het traject.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.