Skip to main content
  • Home
  • Activiteiten
  • Opleiden kan je leren: Hoe kan ik moeilijk in te vullen vacatures voorkomen?
levenslang leren

Opleiden kan je leren: Hoe kan ik moeilijk in te vullen vacatures voorkomen?

De participatiegraad in Vlaanderen aan levenslang leren en opleiding is bedroevend laag. In een kenniseconomie zoals de onze is continu bijblijven nochtans essentieel om de economische groei en de arbeidsproductiviteit op peil te houden, zeker in een context waar veel jobs zullen wijzigen. Levenslang leren maakt mensen wendbaar, en dat zullen we nodig hebben. 
In deze 10-delige Voka Actua-reeks reiken we handvaten aan de ondernemingen om de omslag naar de toekomst te maken met sterke, opgeleide werknemers.

Stilaan beginnen bedrijven te beseffen dat ze zelf naar oplossingen zullen moeten zoeken voor het invullen van hun knelpuntvacatures. Eén van de mogelijkheden is om werknemers op te leiden op 2 sporen. U trekt nieuw talent aan en leidt ze op, terwijl u uw eigen medewerkers opleidt naar één van de knelpuntvacatures. Ondernemingen moeten meer oog hebben voor en gebruik maken van de aanwezige talenten en competenties. 

Programma

8.00 uur: Ontbijt
8.30 uur:

  • Inhoudelijk luik verzorgd door Werner van den Broeck en Bien Vanderstappen
  • Getuigenis Nick Leenaert - UNILIN

9.30 uur: Q&A
9.45 uur: Napraten, afsluitende koffie
10.00 uur: Einde

Spreker

Vanuit een grote technische bagage als maintenance manager en leerkracht startte Werner van den Broeck de opleidingsbedrijven Maseos en Teo op.

Bien Vanderstappen is na een carrière bij Manpower Group ingestapt als mede-vennoot in Maseos en Teo.

Nick Leenaert is Talent Director bij UNILIN en verantwoordelijk voor de strategie en coördinatie rond al het menselijk talent bij de UNILIN Group.

Inschrijven voor deze Voka Actua kan hier. Voor meer info kan je contact opnemen met Davy Maes

Contactpersoon

Davy Maes

Kennis & advies/Menselijk kapitaal

Adres

UNILIN
Ooigemstraat 3
8710 Wielsbeke

Wanneer

Prijs

  • gratis voor leden
  • 100 euro voor niet-leden

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Annuleren kan tot 24 uur voor aanvang door een mail te sturen naar davy.maes@voka.be. Indien deze termijn niet gerespecteerd wordt, zal u de kostprijs van de activiteit gefactureerd worden. In geval voor leden zou hier dan een no show fee van 30 euro aangerekend worden. 

Hulp nodig?

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Vraag het @ Voka
DHL
ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx