Skip to main content
Logo milieu, veiligheid & kwaliteit

Operationele risico's - Theorie en praktijk

Van risico-inschatting tot beheersing: praktische handvaten

Er bestaan vele risicomodellen, maar wat werkt het best in de praktijk en welke pragmatische werkwijzen hebben in de praktijk hun diensten al bewezen? 
Wat verstaan we onder operationeel risico – van health & safety over toelevering tot cyber en IT – en hoe beginnen we eraan?

Tijdens deze opleiding  bespreken we volgende topics: 

  • De processen, impactanalyse en risicobeheersing
  • Belanghebbenden
  • Bronnen
  • Verschillen tussen een groot bedrijf, KMO of zelfstandige
  • Communicatie en voorbereiding voor wanneer een risico zich tot manifesteert.

De opleiding vertrekt vanuit de dagelijkse werkomgeving en ervaringen van de deelnemers (vooraf peilen we naar je bedrijfscontext). Vanuit het begrippenkader werken we met korte oefeningen om snel aan de slag te gaan. 

Jouw trainer
Rudy Muls is een ervaren business information security officer en business continuity manager verbonden aan een grote financiële instelling. Als onafhankelijk consultant combineert hij die domeinen met privacy (postgraduaat DPO HOwest ; Ministry of Privacy) - op zoek naar toegevoegde waarde en eenvoud vanuit het perspectief van de organisatie en alle betrokken partijen. 
Hij gebruikt zijn ervaring bij brandweer, Business Continuity, Privacy en IT in combinatie met theoretische vorming (diverse certificaten als MBCI, CISSP, CISA, CCSKv4) als een sterke basis voor de integratie van de disciplines Business Continuity, Informatiebeveiliging en Privacy, en het menselijke aspect in die 3 domeinen. 

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Mechelen - Kempen (Locatie Mechelen)
Onze-lieve-Vrouwestraat 85
2800 Mechelen

Wanneer

Prijs

Leden:
€360 Excl. BTW

Niet-leden:
€540 Excl. BTW

Klik hier voor meer info over jouw ledenvoordelen

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

KMO-portefeuille
Bespaar tot 30% op jouw deelnameprijs. Het projectbedrag is €360/leden en €540/niet-leden. Indien je inschreef t.e.m. 22 januari is het projectbedrag als lid van Voka € 324. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Ons registratienummer is DV.O104982. Je kan hiervoor 7 opleidingsuren ingeven.
Meer info: www.kmo-portefeuille.be

Annulatievoorwaarden:
Annulering van jouw inschrijving is, uitsluitend schriftelijk (per e-mail), mogelijk tot 10 werkdagen voor het begin van het seminarie. Vanaf  10 werkdagen blijft bij annulering het volledige inschrijvingsgeld verschuldigd. Jouw plaats mag echter altijd door een collega worden ingenomen.

Meer info
kameracademie.mk@voka.be
Tel 014/56 30 30

ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Deloitte Private
pfl