Skip to main content

Software robots in de praktijk

Zelf digitale werknemers of software robots creëren om repetitieve handelingen uit te voeren zoals order input, facturatie en andere administratie? Dat kan met Robotic Process Automation of RPA!

Iedereen kent wel de situatie waarbij collega’s dag-in, dag-uit dezelfde handelingen uitvoeren op een computer. Inloggen, verwerken van data en schakelen tussen verschillende systemen. Veelal om data van het ene systeem in het andere te krijgen. Dit is precies waar RPA een meerwaarde kan leveren, want wanneer software robots deze handelingen overnemen, kunnen werknemers zich focussen op wat écht telt: waarde toevoegen voor de klanten.

RPA kent een enorme opmars.  Zowel grote organisaties als kmo's passen RPA op grote schaal toe, in diverse toepassingsgebieden zoals Finance, HR, IT en Operations.

Typische RPA toepassingen zijn de automatische verwerkingen van leveranciersfacturen, het automatisch afpunten of uitvoeren van betalingen, het beheren van master data en de ingave of bevestiging van orders op basis van digitale documenten.

De voordelen van RPA zijn divers:

  • Kost: door veel tijd te besparen op korte termijn, heeft een RPA robot een typische terugverdientijd van minder dan 9 maanden
  • Snelheid: RPA robots zijn sneller dan mensen en werken 24 uur per dag, 7 dagen per week
  • Kwaliteit en compliance: RPA robots werken volgens vaste regels en zullen foutgevoelige processen robuust en compliant uitvoeren
  • Jobtevredenheid: met RPA kan je de saaiste taken automatiseren, waardoor werknemers kunnen focussen op inhoudelijke taken
     

“Een no-nonsense opleiding die een goed beeld schets van de RPA-technologie.”

Jochem Dewitte, ICT, Tailormade Logistics

Programma

In deze intensieve, praktijkgerichte reeks van 3 workshops leer je de mogelijkheden van RPA voor jouw bedrijf kennen. De reeks bestaat uit 3 halve dagen:

 

Inspiratiesessie Tijdens de eerste halve dag leer je aan de hand van heel wat voorbeelden en live demo’s de toepassingen van RPA in de praktijk kennen. We geven een overzicht van verschillende RPA tools en geven praktische tips & tricks voor een succesvolle RPA implementatie. We lichten de karakteristieken toe van een goede RPA case. Vervolgens ga je zelf aan de slag om tientallen RPA cases binnen de eigen organisatie te identificeren. Er is ruime mogelijkheid tot interactie en discussie met de andere deelnemers. 20 oktober 13.00 tot 17.00 uur
Business case sessie Tijdens de tweede sessie van een halve dag zoomen we verder in op de ideeën die je tijdens de eerste sessie identificeerde. Voor elke RPA case binnen de eigen organisatie wordt een inschatting van waarde en complexiteit gemaakt, zodat je een goede selectie en keuze kan maken van de beste RPA cases. Verder leer je hoe je de businesscase van een RPA initiatief in kaart kan brengen. 27 oktober 13.00 tot 17.00 uur
Hands-on sessie De derde sessie van een halve dag start met een technische introductie in enkele RPA-softwaretools. Vervolgens leer je om zelf een eenvoudige RPA robot te bouwen. Hiervoor maak je gebruik van een gratis RPA ontwikkeltool. 10 november  9.00 tot 13.00 uur

“Dankzij de inzichtelijke use cases konden we zelf aan de slag en zetten we onze eigen robot in geen tijd op.”

Sandrine Deruyck, CFO van Callens

Doelgroep

Voor dit traject is geen specifieke voorkennis vereist. Deelnemers kunnen een verschillende achtergrond hebben.

Maak kennis met de sprekers

Robonext is een snelgroeiend IT-bedrijf uit Edegem gespecialiseerd in de implementatie van Robotic Process Automation en Artificial Intelligence. Robonext heeft de afgelopen jaren een ruime ervaring met RPA opgebouwd, met meer dan 30 succesvolle RPA implementaties in de Benelux.

Robonext

Joris Van Ostaeyen en Johan De Mulder

Joris Van Ostaeyen is Chief Strategy Officer bij robonext. Joris is burgerlijk ingenieur elektromechanica en doctor in de ingenieurwetenschappen. Hij is gespecialiseerd in de business aspecten van technologische innovaties, in het bijzonder technologieën rond procesautomatisatie en Artificiële Intelligentie. Joris heeft een ruime ervaring met het geven van interactieve workshops rond de business aspecten van Robotic Process Automation.

Johan De Mulder is Chief Technology Officer bij robonext. Johan is industrieel ingenieur en master in de informatica. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring met het ontwikkelen van software en het automatiseren van processen. Zijn expertise ligt in RPA, .NET en Software Testing Life Cycle. Johan is een technisch expert met een passie voor efficiëntie en technologie. Hij heeft een ruime ervaring met het geven van technische trainingen.

VLAIO

Contactpersonen

Helena Vancampenhout

Arbeidsmarkt - Innovatie

Jolyn De Baets

Communicatie - Opleidingen

Adres

Voka box
Lammerstraat 18
9000 Gent

Wanneer

Prijs

€550,00

 

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt. Geen kmo-portefeuille van toepassing.

VLAIO-VOKA-label

Domestic Services
Banque de Luxembourg
Deloitte
ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
BovaEnviro+
G4S
Soundfield
Jobat