Skip to main content
Map
Voka Infosessie

Oops, your files are encrypted!

Digitalisering, IT & Technologie

Cybercriminaliteit is een snelgroeiende industrie. Afgelopen jaar kwam maar liefst 1 op 2 Vlaamse kmo's in aanraking met deze sector, en 1 op 8 werd effectief slachtoffer. Bedrijven die slachtoffer werden liggen vaak dagen tot weken stil en sommigen ondervinden jaren later nog last.

Bedrijven investeren de laatste jaren volop in hun digitale transitie. Er wordt veel data verzameld en werknemers kunnen flexibeler werken aangezien alles van overal digitaal te raadplegen is. Echter wordt vaak vergeten dat hackers hier ook van profiteren. Hoe meer alles gedigitaliseerd wordt, hoe interessanter het voor cybercriminelen wordt hier geld aan te verdienen.

Steven Vynckier ziet het dagelijks misgaan als CEO van Spotit, een toonaangevend Gents cybersecurity-bedrijf. Hij komt ons vertellen in zijn keynote hoe eenvoudig het is iemand te hacken met info die vrij beschikbaar is op het internet.

Cybersecurity beveiliging is niet enkel iets voor de grote bedrijven. Iedereen kent wel een kmo die gehackt is geweest en veel geld heeft verloren op deze manier. Steven geeft in het 2e deel van de infosessie mee welke 5 cruciale stappen jij als kmo moet ondernemen om met een beperkt budget de veiligheid fors te verhogen.

Praktisch:

  • Woensdag 22 februari van 18:00 tot 20:00
  • Netwerkmoment nadien met hapje en een drankje
  • Locatie: Voka Box in Gent
  • Gratis, gericht op de KMO tot 100 werknemers

Contactpersoon

Miel Kurris

Innovatie - Groeitrajecten

Wanneer

Prijs

Gratis (inschrijven verplicht)

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

vlaio logo