Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Ontbijtclub Hageland - Inspiratiesessie: digitalisering

Elke tweede donderdag van de maand organiseren wij een ontbijtclub in het Hageland. Dan kan je ondernemers uit Oost-Brabant leren kennen tijdens een lekker ontbijt in een aangename setting. Elke editie zorgen we ook voor een inspirerende spreker.

Voor deze ontbijtclub wil Voka Vlaams-Brabant de de digitale intelligentie checken van de Vlaams-Brabantse bedrijven. Tijdens deze inspiratiesessie maak je kennis met de 13 bouwstenen van Het Digitale Bedrijf en ontvang je je eigen Digitale Intelligentie-score, gebenchmarkt met de andere aanwezige ondernemingen. Verderop deze pagina vind je alvast de digitalisering in enkele cijfers.

Check via deze link alvast je digitale intelligentie!

De resultaten van de test ontvang je tijdens de ontbijtsessie. Indien je er die dag niet kan bij zijn, ontvang je dit achteraf, gebenchmarkt met je collega-ondernemers.

Programma

07.30 u: ontvangst met ontbijt
08.00 u: inspiratiesessie met Glenn Ivens & Neal Rotsaert, JDI
09.30 u: einde voorzien

Spreker(s)

Glenn Ivens en Neal Rotsaert zijn de digitale ambassadeurs binnen JDI. JDI helpt ondernemers hun groeiambities te realiseren. Samen met 20 ondernemende doeners hebbenze de ambitie om hun strategische, commerciële en organisatorische kennis te delen. Digitaliseren als totaalconcept is voor hen een hefboom voor groei voor elk bedrijf.

Digitalisering in cijfers

Digitaal is realiteit: vandaag gebeuren 9,6% van alle aankopen online. Als je dan weet dat…

  • ... het bij de Europese koplopers al gaat over 13,4% en;
  • ... 25% van de Belgische aankopen bij buitenlandse webshops worden geplaatst.

De attente ondernemer beseft dat daar nog enorme marge op zit voor Belgische ondernemingen. Digitalisering zorgt vandaag niet alleen voor efficiëntiewinst, maar zal juist je business boosten! Ben jij met jouw onderneming klaar voor deze groei?

Anderzijds heeft digitalisering niet alleen een economisch aspect. Blijkbaar koopt 80% van de Belgische shoppers wel eens op buitenlandse sites, terwijl maar 60% van de Europeanen dat doet! Dat hypothekeert toekomstige tewerkstelling. Digitalisering is dan ook een belangrijk sociaal-maatschappelijke hefboom waar bedrijven een rol in te spelen hebben. 

Bron: DPD Group. (2018). E-shopper Barometer 2018 Global Report. Geraadpleegd op https://www.dpd.com/be/business_customers/dpd_insights/e_shopper_barome…

Heb je nog meer interesse in hoe digitalisering jouw bedrijf kan helpen groeien? Schrijf je dan zeker in voor ons event Verderkijkers 2020

Verderkijkers 2020

In samenwerking met

partners

Adres

Winge Golf & Country Club
Leuvensesteenweg 254
3390 Tielt-Winge

Wanneer

Prijs

Voka-leden: gratis

Niet-leden: kunnen eenmalig kosteloos deelnemen (nadien is lidmaatschap verplicht). Interesse? Contacteer dan Jolien Meeussen

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Inschrijven doe je via mail, via de oranjeknop op de eventpaginaop onze website of via de Voka Vlaams-Brabant networking app (beschikbaar voor iOS en Android).

Proximus