Skip to main content
Map
Voka Infosessie

Online infosessie Welt-Neurodiversiteit

  • Online

Ben je geïnteresseerd in het verbeteren van teamdynamiek en productiviteit binnen diverse teams? Zoek je naar manieren om creativiteit en innovatie in organisaties te stimuleren? Het hebben van aandacht voor en investeren in neurodiversiteit, zoals introverte, hoogsensitieve, autistische, ADHD-, dyslectische en hoogbegaafde individuen, heeft een positieve impact op organisaties. Ontdek hoe je het potentieel van diverse breinen kunt optimaliseren tijdens de infosessie over neurodiversiteit.

Op maandag 19 juni organiseren we een Welt inspiratiesessie rond neurodiversiteit op de werkvloer.

Tijdens deze sessie ontdek je:

  • Hoe de verschillende perspectieven en denkstijlen van neurodivergente werknemers en hun unieke talenten en vaardigheden een competitief voordeel kunnen zijn voor je bedrijf;
  • Hoe je met neurodiversiteit rekening kunt houden op de werkvloer en als werkgever de nodige ondersteuning en redelijke aanpassingen kunt bieden om de werkomgeving inclusief te maken voor iedereen;
  • Hoe je een ondersteunende en inclusieve werkomgeving kunt creëren die neurodivergente werknemers in staat stelt om hun volledige potentieel te bereiken en bij te dragen aan de groei van uw organisatie;
  • Hoe je je talentenpool verbreedt en talentvolle werknemers aantrekt die misschien vaak over het hoofd worden gezien vanwege stereotypen, maar die wel over unieke kwaliteiten beschikken die van grote waarde kunnen zijn voor jouw organisatie.

Na afloop van deze sessie weet je:

  • Wat neurodiversiteit betekent;
  • Welke stereotypen we onbewust hebben over autisme, ADHD, dyslexie, enz.;
  • Welke uitdagingen en sterktes er zijn gerelateerd aan neurodiversiteit;
  • Welke waarde dit brengt voor het bedrijf;
  • Praktische handvaten over hoe een neuro-inclusieve werkomgeving te bouwen, zowel voor bestaande als nieuwe werknemers.

Experten

Daphné De troch en Dietrich Moerman zijn de oprichters van Bjièn. Met Bjièn richten ze zich op het neuroinclusiever maken van bedrijven en werkomgevingen, door leiders, HR-professionals en teams te helpen floreren met neurodiversiteit.

Bjièn

 

EFS logo

Contactpersonen

Griet Santy

Groeitrajecten - Arbeidsmarkt

Simon Brouckaert

Jong Ondernemen - Arbeidsmarkt

Wanneer

Prijs

Gratis online infosessie

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.