Skip to main content
Map
Voka Opleiding

Ondernemen over de grens: fiscale opportuniteiten en valkuilen

Internationaal Ondernemen

De Belgische landsgrenzen vormen voor veel ondernemers een schijnbaar onoverkomelijke drempel. Dit valt in eerste instantie toe te schrijven aan de vele onzekerheden die hiermee gepaard gaan. Dit betreft niet alleen de operationele aspecten, maar zeker ook de fiscale gevolgen van ondernemen over de grens.  Dit seminarie maakt je wegwijs in de fiscale en vennootschapsrechtelijke valkuilen én opportuniteiten die in dit verband opduiken. Het doel van deze opleiding is om praktische tips & tricks aan te leveren. 

Klaar om een buitenlands succesverhaal te schrijven, maar niet zeker welke juridische en fiscale vraagstukken hierbij komen kijken?

Als deelnemer krijg je inzicht in de verschillende mogelijkheden om een ondernemingsactiviteit in het buitenland te organiseren. De fiscale behandeling van buitenlandse inkomsten en optimalisatiemogelijkheden worden onder het vergrootglas geplaatst aan de hand van case studies en praktijkvoorbeelden. Deze sessie geeft bovendien een overzicht van relevante hot topics op het vlak van internationaal ondernemen. 

Zin in een buitenlands avontuur, maar last van juridisch of fiscale koudwatervrees? Tijdens dit seminarie leer je een optimaal kader te creëren om internationaal te ondernemen!"

Niels Diepvens - Vensius Group

Praktische informatie

Programma

Tijdens deze opleiding komen onder meer de volgende topics aan bod:

o    Hoe kan ik mijn aanwezigheid in het buitenland precies uitbouwen?
o    Kan ik een buitenlandse entiteit fiscaalvriendelijk integreren in mijn vennootschapsstructuur?
o    Op welke wijze worden buitenlandse inkomsten fiscaal behandeld?
o    Optimalisatie van intragroepsfinanciering;
o    Grensoverschrijdende reorganisaties en zetelverplaatsingen;
o    Transfer pricing
o    Hot topics

Doelgroep en voorkennis

De opleiding focust zich in eerste instantie op bedrijfsleiders, eigenaars-ondernemers en key management (CEO/CFO/…)     

Er is geen specifieke voorkennis vereist, maar overzicht van de volledige eigen onderneming en activiteit is een noodzaak. 

Docent

Prof. Dr. Niels Diepvens, CEO Vensius Group
Niels Diepvens is doctor in het internationaal fiscaal recht en is de CEO van Vensius Group. Hij heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van Belgische ondernemingen over de grenzen heen en het structureren van bestaande vennootschapsgroepen met inbegrip van de buitenlandse activiteiten. 

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 3 uren

Thema: Internationaliseren

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

 

Vind alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-Limburg

Contactpersoon

Hannah Baveco

Coördinator Talent

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 270,00 excl. btw

Niet-leden:
€ 410,00 excl. btw

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.